İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Tunceli’de iki günden beri devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde bir halı sahanın çatısı çöktü.

        Tunceli ve ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı hayatı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının ardından 285 köy yolu ulaşıma kapanırken; Tunceli merkez, Ovacık, Mazgirt ve Pertek ilçelerinde bir gün, Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde ise hafta sonuna kadar eğitime ara verildi. Tunceli-Pülümür kara yolunun 35’inci kilometresi Tunceli-Ovacık kara yolunun ise 30’uncu kilometrelerinde çığ düşmesi nedeniyle zaman zaman kara yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Kapanan yolun açılması için ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

        Karla mücadele çalışmasının aralıksız devam ettiğini ifade eden Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, "İl genelinde etkili kar yağışı nedeniyle bugün itibariyle 285 köy yolumuz ulaşıma kapalı. Kapalı köy yollarının açılması için ekiplerimiz 24 saat çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

        EĞİTİME KAR ENGELİ

        Tunceli’de iki günden beri devam eden kar yağışı nedeniyle ilde 285 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle il merkezi, Ovacık, Mazgirt ve Pertek ilçelerinde bir gün Nazımiye ve Pülümür ilçesinde de ise hafta sonuna kadar eğitime ara verildi.

        HALI SAHA KARDAN ÇÖKTÜ

        Tunceli’de kar yağışı bir halı sahanın çökmesine de neden oldu. Moğultay Mahallesi'nde bulunan bir halı saha yoğun kar yağışının ardından biriken karlara dayanamayarak sabah saatlerinde çöktü. Halı sahanın tavanın çökmesi sırasında sahada kimsenin bulunmaması bir faciayı önledi. Aynı halı saha daha önce de kardan ötürü çökmüştü.

        Halı sahanın üstünde biriken kar nedeniyle branda ile birlikte çöktüğünü ifade eden halı saha çalışanlarından Mehmet Erdinç, “Sabah saatlerinde brandada biriken karlar nedeniyle böyle bir manzara meydana geldi. O saatte insanların burada olmaması bizim için büyük bir şanstır.” dedi.

Editör: TE Bilisim