2013 yılının beklenen ilk kar yağışı başladı.  Şiddetli yağışlar bir çok ilde etkili oluyor. Meteoroloji şiddetli kar yağışı için iki ayrı uyarı yayınladı. Marmara bölgesinde yoğun kar yağışının öğleden sonra etkisin artıracağı duyuruldu. Diğer uyarı ise Doğu Anadolu ile İç Anadolu bölgesi için. Bu bölgelerde de kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

HANGİ İLLERDE KAR VAR?

Meteoroloji verilerine göre bu illerde öğleden sonra kar yağışı etkisini artıracak. İşte o iller; İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük.

Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Yozgat.

BU İLLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI OLACAK

Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan Erzurum.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI VAR

Meteoroloji'nin günler önce haber verdiği kar yağışı başladı. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Hadımköy gibi İstanbul'un batısında kalan yerlerde saat 04.30 sıralarında kar yağışı görüldü. Saat 05.30 sıralarında Bağcılar ve çevresinde kar yağışı başladı. Kar yağışı aralıklarla devam ederken, park, bahçeler, yollar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait karla mücadele ekipleri yollarda hazır bekletiliyor. 

TOPLU ULAŞIM İÇİN EK SEFERLER

İstanbul’da etkili olan kar için 2 gün önceden önlemler alındı. Kar kürüme araçları yerlerini alırken, tuzlama ekipleri de bölgelerine dağıldı. Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı da toplu taşımada ek seferler planlandı.

Editör: TE Bilisim