Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Bursa'da elverişsiz hava şartlarından dolayı trafiğin çileye dönüştüğü Uludağ’da, kar ve tipiye aldırmayan kayak tutkunları pistlere akın etti.

        Türkiye’de kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 2 metreyi aşarken, zirvede trafik çok zor şartlarda işliyor. Özellikle zirveye zincirsiz çıkan tatilciler nedeniyle araçlar yolda kalıyor. Hafta sonu nedeniyle yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğrayan Uludağ'ın oteller bölgesinde sabahın erken saatlerinden itibaren kar ve kayak tutkunları zirveye akın etti.

        Özellikle zincir takmayan özel araçlar ile tur otobüsleri nedeniyle yer yer trafik durma noktasına geldi. Araçlar kar yağışı ve zincir olmaması nedeniyle yol kenarlarına kayarken, imdada yine çekiciler yetişti.

        Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Monta Baia Otel'de düzenlenen kış merkezlerindeki güvenlik bilgilendirme toplantısı nedeniyle Uludağ, tatilci ve konukların akınına uğradı. Zirvede özellikle park sorunu dikkat çekerken, jandarma ekipleri trafiği rahatlatmak için gün boyunca çalıştı. Özellikle öğrenci gruplarının oluşturduğu otobüs konvoyları Uludağ’da trafiği çileye çevirdi.

        TATİLCİLER TİPİYE ALDIRMADI

        Bu arada kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Uludağ’a akın eden kayak tutkunları, kar ve tipiye aldırmadan pistlere koştu. Birçoğu hafta sonunu fırsat bilerek zirveye çıkan tatilciler, tipiye rağmen çok zevkli bir hafta sonu geçirdiklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim