Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yoğun kar yağışı nedeniyle ağılları çöken ve hayvanları telef olan çiftçilerin zararlarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

Başkan Altepe, Bursa ve ilçelerinde hayvancılık yapan çiftçilerle bir araya geldi. BURULAŞ’taki başkanlık makamında gerçekleşen ve çiftçilerin yaşanan afet nedeniyle uğradığı zararların görüşüldüğü toplantıya, Büyükşehir bürokratları da katıldı. Başkan Altepe’yle buluşmada çiftçiler adına söz alan Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, yoğun kar yağışları sonrasında merkez ve ilçelerde 60 kadar ağılın kullanılamaz hale geldiğini ve 200 kadar da küçükbaş hayvanın telef olduğunu bildirdi. Olayların ardından durumu ilçe tarım müdürlüklerine bildirdiklerini, ardından Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından afetin yaşandığı bölgelerde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını kaydeden Oran, Büyükşehir Belediyesi’nin de olaya müdahil olmasını istediklerini söyledi. Kullanılamaz hale gelen ağıllardaki hayvanların komşu ağıllara taşındığını, sıkışık nizam nedeniyle hastalık ve doğumların karıştığını ifade eden Oran, bu durumun ciddi sıkıntılar oluşturduğunu dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise üreticinin her açıdan korunması için çalıştıklarını söyledi. Zarara uğrayan çiftçinin mağduriyetinin giderileceğini açıklayan, bunu görev bildiklerini kaydeden Başkan Altepe, Bütünşehir uygulamasına geçildikten sonra kırsal kesime ayrı bir önem verdiklerini, bununla ilgili Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile Tarım AŞ’nin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Kırsal kesimdeki üretimi artırmak istediklerini ve üretilen ürünlerin en kolay yoldan satılması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Üretim bizim için en önemli konu. Üretim olursa ülke kalkınır, Bursa kalkınır. Üretim olmazsa bir şey olmaz. Bizler çiftçilerimizin üretmesini ve daha çok kazanmasını hedef ediniyoruz. Bu çerçeveden baktığımızda, çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyeti gidermek bizim için bir borç. İnşallah sıkıntılarını gidereceğiz ve onların daha da üretmesi, kazanması için elimizden gelen desteği göstereceğiz."

Başkan Altepe, çiftçilerin ağıl problemini hemen gidereceklerini, diğer destekler için de Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden gelecek hasar destek raporunu bekleyeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim