İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Memur-Sen Trabzon Şubesi, genel merkezlerinin kamu personelinin kılık-kıyafet özgürlüğüne kavuşması amacıyla başlattığı ''Özgürlük İçin 10 Milyon İmza'' kampanyasına destek için imza topladı.

        Memur-Sen Şube Yöneticisi Mehmet Kara, Meydan Parkı’nda yapılan imza toplama etkinliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik ile kadın ve erkek çalışanların kılık kıyafet ve görünüşleriyle ilgili düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan ‘çarpık zihniyetin bakiyesinin’ halen devam ettiğini belirtti. Anti demokratik bir başka hükmün de TBMM İçtüzüğü'nün 56. maddesi olduğunu savunan Kara, milletin seçtiği vekillerin, kendi kıyafetini seçemediğine dikkat çekti.

        Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünü desteklediklerini dile getiren Kara, ancak bunun derse ve okula tanınmış bir özgürlük olduğunu, öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak olmadığına vurgu yaptı. Kara, okula ve derse özgürlük tanıyan anlayışın, bireyi görmezden gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istediklerini söyleyen Kara, kampanya sonucunda toplanacak imzaların Başbakanlık'a sunulacağını belirtti.



Editör: TE Bilisim