AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Binlerce Karamanlı, 736. Türk Dili Bayramı etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Camii bahçesinde kurulan Hoşgörü Sofrası’nda buluştu. 'Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene' özdeyişi ışığında oluşturulan sofrada bir araya gelenler, 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım' diyen Hz. Yunus Emre'nin diyarında Yunus Emre Camii'nin bahçesinde 'Yunus Emre Hoşgörü Sofrası'nın düzenlenmesinin oldukça manidar ve güzel bir davranış olduğunu ifade etti.

Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Hz. Yunus'un açtığı yolda yolcu olmanın amaçları olduğunu belirtti. Uğurlu, "Gönül öyle geniş bir coğrafya, öyle güzel bir iklim ki bir ufka benzer. Gönül dünyasının ne sonu vardır ne de sınırı. Hz. Yunus, bu gönül ikliminin hizmetkarıdır ve bizler O'nun yürüdüğü yolda yolcu olmanın gayretindeyiz. Dileğimiz ve duamız, O'nun dile getirdiği sevginin, saygının, hoşgörünün tüm gönülleri kuşatmasıdır. Bu sofrayı bu dilekle kurduk. Amacımız, sadece bir yemek organize etmek değil. Bu işin zevk-i selim boyutu. İstedik ki aynı duyguları paylaştığımız gibi aynı sofranın etrafında bir araya gelelim. Dostluğumuz, daha bir güçlensin, gönüllerimiz daha çok yaklaşsın birbirine. Aynı çorbaya kaşık salladığımız gibi aynı duygulardan, aynı topraktan beslendiğimizi yeniden ve bir kez daha fark edelim." dedi.

Karaman AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarda hayatını yitirenlere başsağlığı dileyerek, saldırıların Türkiye’nin istikrarlı büyümesine engel olmak isteyen iç ve dış mihrakların bir provokasyonu olduğunu belirtti. Son 10 yılda Türkiye’nin, en önemli problemlerini çözdüğüne dikkatleri çeken Elvan, çözüm süreci ile birlikte 30 yıllık terör meselesinin de ortadan kalkacağını ifade etti.

Elvan, 736. Türk Dili Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan tüm programların önemli olduğunu ifade etti. Elvan, Türk Dilinin Başkenti Karaman’ın Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis ve Yunus Emre gibi değerleri ile çok önemli potansiyele sahip olduğunu belirtti. Elvan, binlerce insanın bir araya geldiği, aşını, ekmeğini paylaştığı Yunus Emre Hoşgörü Sofrası’nın başta Karaman olmak üzere Türkiye’de ve dünyada yaşanacak değişik güzelliklere vesile olacağına inandığını söyledi. Karaman Valisi Murat Koca ile tüm kurum ve daire amirlerinin de katıldığı program, dualarla ve çorba, etli pilav, helva ikramı ile sona erdi.



Editör: TE Bilisim