Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
 Seçim hükümetinde yer alan Tuğrul Türkeş’in, bugün TBMM Genel Kurulu’na katılması halinde MHP’li vekiller tarafından protesto edileceği öğrenildi. MHP’liler, sıra kapaklarına vurarak Türkeş’e tepki gösterecekler.

MHP’nin kurucusu Başbuğ Alpaslan Türkeş’in oğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan seçim hükümetinde yer almasına gösterilen tepkiler dinmiyor.

Türkeş’in bakanlık teklifini kabul etmesinin ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Mirasiyediler vatan sevgisini idrak edemez” diyerek bir açıklama yapmış, Tuğrul Türkeş de buna karşılık olarak, “Benim babamın mirasını yemem hem dinen hem de hukuken helaldir. Ama başkalarının babamın mirasını yemesi normal değildir” değerlendirmesinde bulunmuştu. Bazı MHP Genel Başkan Yardımcıları da Tuğrul Türkeş’e yönelik olarak ağır eleştiriler getirmişti. Sanal ortamda yaşanan bu tartışmalar MHP ve Türkeş arasındaki gerginliği iyice artırdı. Türkeş’in, bağımsız bakanların yemin etmesi için bugün toplanacak TBMM Genel Kurulu’na katılırsa MHP milletvekilleri tarafından protesto edilecek. MHP’lilerin sıra kapaklarına vurarak Türkeş’i protesto etmeleri bekleniyor.

CUMARTESİ GÜNÜ İHRAÇ EDİLİYOR

Bakanlık teklifini kabul etmesinden sonra MHP’yi küçük düşürdüğü iddiası ile Başkanlık Divanı tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Tuğrul Türkeş’in bir hafta süreli olan savunma hakkı Cumartesi günü doluyor. Türkeş bu güne kadar savunma hakkını kullanmazsa partiden ihraç edilecek. Türkeş’in ihraç edildiği yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurulacak. 

HUKUKCULAR ÇALIŞIYOR

Tuğrul Türkeş’in ihraç edilmesi ile ilgili işlemlerde hukuki bir hata yapmak istemeyen MHP yönetimi uzman hukukçulardan görüş alıyor. Tuğrul Türkeş’in ‘Anayasal çağrıya cevap verdim ve Anayasal görevimi yerine getirdim’ şeklindeki açıklaması çürütülmeye çalışılıyor. Uzman hukukçulara göre; Anayasa’nın 114. maddesindeki hükmün ‘teklif edilen bakanlığı kabul etmeyen’ ifadesini de içerdiğinin altı çiziliyor. Bu nedenle herhangi bir milletvekilinin bakanlık önerisinin partisinin politikası doğrultusunda kabul etmeyebileceği tezi ileri sürülüyor. İhraç kararında, “Türkeş, parti kararına rağmen görevi kabul ederek partiyi kamuoyu önünde küçük düşürmüştür. Katılmama imkânı varken, teklifi kabul ederek partiyi küçük düşürmüştür. Bu nedenle ihraç edilmiştir” denilecek. Merkez Disiplin Kurulu tarafından bu karar oy birliği ile alınacak.
Editör: TE Bilisim