Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Antakya Belediyesi ile Almanya’nın Kiel Şehri ile geçtiğimiz Haziran ayında imzalanan “Kardeş Şehir Anlaşması” kağıt üzerinde kalmadı. Antakya ve Kiel’de bulunan Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri arasında “AB Teknik Eğitim Projesi” kapsamında işbirliği yapılması kararı alındı.
Poje kapsamında Antakya’nın kardeş şehirlerinden Almanya’nın Kiel eyaletinde bulunan, Antakya Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kardeş okulu olan Rbz Teknik Bölgesel Mesleki Eğitim Merkezi okul heyeti Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kiel kentinin başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın ileri gelen ülkelerine teknoloji üreten ve satan şehirlerin başında yer aldığını aktarak Kardeş şehir Kiel'in Antakya'ya eğitim, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda büyük desteği olacağını söyledi.
Kiel’in Antakya dışında Avrupa'nın değişik ülkelerinde 17 kardeş şehri daha bulunduğunun altını çizen Savaş “Kardeş şehir antlaşmamız ve karşılıklı işbirliğimiz çerçevesinde, Kiel Rbz Bölgesel Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezi ile Antakya Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında “AB Teknik Eğitim Projesi” kapsamında karşılıklı okul idarecileri, öğretmen ve öğrenci ziyaretleri gerçekleştirilecek olması memnuniyet vericidir. Almanya, Hollanda, Türkiye, Danimarka ve Polonya ülkelerinin de içinde olduğu, 2013-2015 yıllarını kapsayan ve 3 yıl boyunca sürecek olan proje kapsamında ülkeler ve şehirler arasında teknik eğitim alanındaki bilgi ve becerileri paylaşmak ve bu gelişime katkı sağlamak oldukça faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim