DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Türkiye’de kargo ile yapılan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Yazdıkları kitapları, ele geçirdikleri adreslere gönderen bazı yazarlar, vatandaşlara adeta zorla kitap satıyor. Gelen kargonun ücretini ödeyip açtığında içerisinde istemediği gören kitabı gören vatandaşlar bunu yapanların cezalandırılmasını istiyor.

    Kargo yoluyla adresine kitap gönderilip zarara uğratılan mağdurlardan Ramazan F., ilgili yazara telefonla ulaşmasına rağmen zararının giderilmediğini söyledi. Kendisinin işyeri dışında olduğu bir gün PTT Kargo tarafından getirilen paketin mesai arkadaşları tarafından ücreti ödenerek alındığını anlatan Ramazan F., zarfı açtığında dolandırıldığını anladığını belirtti. Ramazan F. yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ofise geldiğimde arkadaşlar adıma bir kargo geldiğini söylediler. 30 lira olan ücretini de ödemişler. Paketi açtığında içerisinde kendisini hiç tanımadığım Dr. Yusuf Karslıoğlu tarafından yazılan ‘Allah Tekilliği ve Kozmik Tasarım Kader’ ve ‘Küfür Teorisi Vahdet-i Vücut ve Şirk Uygulaması Rabıta’ isimli kitapları gördüm. Ben böyle bir kitap sipariş etmemiştim. Bana zorla kitap sattılar.”

    Kitap üzerinde bulunan telefonla Karslıoğlu’na ulaştığını dile getiren Ramazan F., yazarın kendisine hata olduğunu hemen düzeltileceği sözü verdiğini anlattı. Mağdur F., “Karslıoğlu bana elinde kartvizitim olduğunu, bu sebeple yanlış göndermiş olabileceğini söyledi. Ödediğim ücreti iade edeceğini belirtti. Önce banka hesabına gönderecekti vazgeçti, Bursa’ya gelip vereceğini bildirdi. Kitapları göndereli 1 ay oldu ama ilgili yazar zararımı karşılamadı. Muhtemel ki aynı yöntemle çok insana kitap gönderiyor. Birçok kimsede benim gibi yazarı aramıyor. Karslıoğlu da bu yolla kitap satıp para kazanıyor.” ifadesini kullandı.

    Telefonla ulaştığımız Yusuf Karslıoğlu, kargo gönderiminde bir hata olduğunu ve zararın mutlaka karşılanacağını savundu. ‘Bu yolla vatandaşlara zorla kitap mı satıyorsunuz?’ sorumuza karşılık ise “Ben dolandırıcı değilim karşılığını verdi.”

    Tüketici Dernekleri ise benzer durumda olan vatandaşlara mutlaka Tüketici Hakem heyetlerine gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim