Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Sivas'ta 6 ay önce eşi tarafından 9 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ayşe Topçu’nun(47) eşi Kemalettin Topçu’nun yargılandığı davanın 8. duruşması bugün yapıldı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 17 Aralık'a ertelendi.

Ayşe Topçu’nun kardeşleri ve ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ üyeleri duruşma öncesi, Adliye önünde basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerine son verilmesini istedi.

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' temsilcisi Fikriye Yılmaz, Ayşe Topçu için adalet istediklerini belirterek, kadın cinayetleri son bulana kadar davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Ayşe Topçu’nun ağabeyleri Feramuz ve Bekir Boztepe, acılarının büyük olduğunu belirterek, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi. Adalet istediğini belirten Boztepe kardeşler, “Kadınlar bu şekilde öldürülmesin. Bu cinayetleri işleyenler hak ettiği cezayı alsın ve ders olsun.” şeklinde konuştu.

Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Feramuz ve Bekir Boztepe bu tür olaylarda cezaların artırılması için başbakan ve cumhurbaşkanına seslendi.

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi Avukat Dilek Gezer, sanığın cezalandırılması ve indirim almaması için davayı takip edeceklerini belirtirken, Sivas Barosu Kadın Kolları üyesi Avukat Serap Hergüner ise müdahil olma taleplerinin reddedildiği buna rağmen davanın takipçisi olacaklarını dile getirdi. Açıklama sırasında Ayşe Topçu’nun ablası Hatice Duru ile İle CHP Kadın Kolları üyeleri de hazır bulundu. Açıklama sırasında Ayşe Topçu’nun kardeşleri duygusal anlar yaşadı.

“SANIK: ÜZGÜN VE PİŞMANIM”
Sanık Kemalettin Topçu, mahkemede verdiği ifadede, kanser hastası olan eşinin tedavi sürecinde kendisine ithamlarda bulunduğunu iddia ederek, “Yaşananlardan dolayı büyük üzüntü ve pişmanlık içindeyim. İyi bir baba ve iyi bir eş oldum. Olay anında şuurumu kaybederek, olayı gerçekleştirdim. Olay nedeniyle oldukça üzgünüm ve pişmanım.” ifadesini kullandı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmada sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 17 Aralık tarihine ertelenmesine karar verildi.

Editör: TE Bilisim