Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, işçilerinin, üyesi oldukları HİZMET İŞ sendikası ile bir araya gelerek çalışma yaşamına ilişkin hukuki sorunlar ve bunların çözümüne ilişkin eğitim almalarını sağladı.

    Kars Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitim programına, Belediye Başkanı Bozkuş’un yanı sıra, HİZMET İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Kart, Genel Başkan Danışmanı Yahya Düzenli ve sendikanın Hukuk Müşaviri Oğuz Aksoy katıldı.

    İşçilerin salonu doldurduğu programda konuşan Başkan Bozkuş, amaçlarının özellikle işçi statüsünde çalışanların bilgilendirilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Bozkuş, bu bağlamda, eğitim programının HİZMET İŞ Sendikası'nın işveren olarak kendileriyle yapmış oldukları görüşme ve gerekse de işçilerinin kendilerinden yapacağı bir takın talepler üzerine şekillendiğini belirtti.

    HİZMET İŞ Sendikası'nın bu çerçevede avukatı dahil sendikanın en üst yetkilileri ile birlikte bir toplantı yapalım fikrini kendilerine sunduğunu aktaran Başkan Bozkuş, “Sendika idarecilerinin, çalışanlarınızın haklı olarak sorun ve sıkıntılarını da dinleyelim şeklinde ifadeleri oldu. Bizde sendikacılığın bu olduğuna inanıyoruz. Sonuç itibari ile işverende çalışanlarda bu ildeki hizmetlerin iyi bir şekilde yürümesi için bir takım katkılarda bulunuyor. Sonuç itibari ile ne olursa olsun herkes çoluk çocuk geçindiriyor. Aile geçindiriyor. Çocuklarını okutuyorlar ve borcu olduğu noktalar var. Haklı olarak aldıkları ücretinde kendilerine yeterli miktarda tatmin edici ölçüler içerisinde olması lazım geldiğini söylüyor. Biz de buna inanıyoruz ve sendikamızla yapmış olduğumuz toplu sözleşme görüşmelerinde bugüne kadar ciddi anlamda bir mesafe aldık. Ama sendikada değişiklik olduğundan dolayı da haklı olarak merkez yönetimin buraya gelip arkadaşlarımızla hem tanışmalarını sağladık. Bu işçilerimiz adına doğru bir karardı hem de belediyemiz adına güzel bir uygulama olduğuna inanıyoruz.” dedi.

    Öte yandan Başkan Bozkuş’un konuşmasının ardından Hukuk Müşaviri Oğuz Aksoy tarafından, işçilerin işyerlerinde karşılaşacakları çalışma yaşamına ilişkin hukuki sorunlar ve bunların çözümüne ilişkin bilgileri aktardı.

Editör: TE Bilisim