İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Kars Kalesi'nde bulunan bayrak direği bir haftadır boş duruyor. Direğin yanında dalgalanan bayrak ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

Türkiye genelinde yaşanan terör olayları sonrası Kars Kalesi'nde 87 metrelik direğin yanında dalgalanan bayrak görenleri bayraklar yarıya indirilmiş düşüncesine sevk ediyor. Vatandaşların tepki gösterdiği olayla ilgili edinilen bilgiye göre bayrak direğinin çelik halatı geçtiğimiz günlerde koptu. Halatı tekrar bağlayacak teknik donanımın olmamasından dolayı ise bayrak yerine asılamadı.

Duruma tepki gösteren Yusuf Paşa Mahallesi sakinlerinden Bünyamin Çiçekli ileri sürülen bazı nedenlerden dolayı bayrağın dalgalanamamasının son günlerde yaşananlarla kendilerini üzdüğünü söyledi. Çiçekli, "Bir haftadır bayrak direğimiz bu şekilde, yanında dalgalanan bayrakta bu durumda. Yetkililere durumu söylememize rağmen, ‘Halat yok’ diye bayrak direği o şekilde duruyor. Bu normal değil, yetkililerin bir an önce buna müdahale etmesi lazım, bayrağın layık olduğu yere çekilmesi lazım" diye konuştu.

BÖLGEDE EN YÜKSEKTE DALGALANAN BAYRAK

Kars Kalesi'nde dalgalanan bayrağın bölgenin en yükseğinde dalgalanan bayrak olduğu ifade ediliyor. Dönemin Kızılay Başkanı İsmail Medet Alibeyoğlu tarafından 2006 yılında 87 metre yüksekliğinde yapılan bayrak direği ziyaretçilerinde dikkatini çekiyor.

VALİLİK ÇALIŞMA BAŞLATTI

Ermenistan'ın Başkenti Erivan'dan gözüktüğü ileri sürülen bayrak için yetkililerden bilgi alınamazken Valiliğin bayrağı tekrar dalgalandırmak için çalışma başlattığı öne sürüldü.

Editör: TE Bilisim