Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Tüm yurtta etkisini artıran soğuk hava, Kars’ta termometrelere gece -37, gündüz ise -12 derece olarak yansıdı.

        Serhat şehri Kars'ta yaşayan vatandaşlar, son yılların en soğuk kışını geçirdiklerini, gece hava sıcaklığının sıfırın altında 37 dereceye kadar düştüğünü ve güne başlarken son model araçlarını bile çalıştıramadıkları söylüyor.

        İşyerlerine ulaşan vatandaşlar ise camları buz tutan vitrinleri açma telaşına girdiklerini belirtip aşırı soğukların ekonomik yönden de kendilerini etkilediğini, köylünün şehre gelemediğini ileri sürüyor.

        Diğer taraftan ise soğuk sokaklarda, tablacılar ve temizlik işçileri ekmek peşinde koşturuyor ve kahvehanelerin ısınma merkezleri olduğunu belirtiyor.

        Meteoroloji yetkilileri de aşırı soğukların hüküm sürdüğü Doğu’da gece en düşük hava sıcaklığının, Kars’ta -37, Ardahan'da -30, Ağrı'da -21, Erzurum'da -32 ve Erzincan'da -23 derece olarak ölçüldüğünü kaydediyor.

        Yetkililer ayrıca hava sıcaklığının pazartesiye kadar Kars’ta gece saatlerinde eksi 29 gündüz saatlerinde ise eksi 10 derece, Ardahan’da gece eksi 28 gündüz eksi 8 derece, Ağrı’da gece -28 gündüz -10 derece, Erzurum’da gece -28, gündüz -9 derece ve Erzincan’da ise gece -23 gündüz -8 derecede seyredeceğini bildiriyor.


Editör: TE Bilisim