İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Kars'ın Susuz ilçesi Doyumlu köyü Kısır bölgesinde yaklaşık 700 çeşit çiçek ile üretilen 5 kiloluk balın 1 kilosu, açık artırma ile 10 bin TL'ye satıldı. Açık artırmadan elde edilen gelir, çeşitli hayır kurumlarına verilecek.

Balla ilgili açık artırma, Kars'ta bir otelde gerçekleştirildi. Açık artırmaya, Kafkas Üniversitesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Şahin ve iş adamları katıldı. Prof. Dr. Şahin, ekolojik bal müzayedesinin, Karslı ressam, heykeltıraş ve arıcı olan Yücel Üzeyir tarafından düzenlendiğini kaydetti. Prof. Dr. Şahin, "Toplumun gelişmesi farklı düşünen insanlara bağlıdır. İçimizde ne kadar farklı düşünen insan var ise biz o kadar başarılı oluruz. Yerel ürünümüz bal, geleneksel kültürü yansıtan önemli bir kalkınma aracıdır." dedi.

460 yıllık çam ağacından yapılan 'kafkas arı' heykelinin içinde üretilen 5 kiloluk balın 1 kilosu, çekişmeli geçen açık artırma ile il dışındaki bir firma yetkilisi tarafından 10 bin TL'ye alındı. Açık artırma sonrası katılımcılar, Kars balının özelliklerini öğrendi, ayrıca lavaş ekmeği ile tadına baktı.

Editör: TE Bilisim