31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
Kış soğuk yüzünü gösterdi birçok vatandaş evinde kapandı. Ailesine maddi katkı sağlamak için Taksim Meydanı’nda mendil ve su satan Fatih Demir ise bir kutunun içinde karşıladı soğuk havaları. Kutunun içinde ısınmaya çalışan Fatih insanlardan sıcak bir gülümseme ve mendil almalarını bekliyor.

Fatih ailesine maddi katkı sağlamak için çalışan binlerce çocuktan sadece biri. Taksim Meydanı’nda açmış tezgahını mendil ve su satıyor. Soğuğu bir nebze dindirmek için ise bir kutuyu siper etmiş kendine. Yarım metrekare kutu onun hem iş yeri hem evi. Önüne koyduğu kasanın üzeri ise mendil ve su ile dolu. Birkaç kuruş kazanabilmek için sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar bekliyor. Su satmanın mevsimi geçmiş ancak soğuk havalar mendil satışını artırmış.

Hava kararınca yanına arkadaşları geliyor Fatih’in. O yine de kutusundan çıkmayıp, arkadaşlarının oyunlarına aldırmayıp devam ediyor ekmek parası kazanmaya. Henüz 12 yaşında olmasına rağmen hayatı tanımaya çalışıyor. Fatih’in bir günlük hikayesi soğuktan kurtulmak için sığındığı kutuda başlayıp kutuda bitiyor.




Editör: TE Bilisim