Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Özel Meridien Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Us, katarakt operasyonunun, gelişen teknoloji ile birlikte artık korkulan bir ameliyat olmaktan çıktığını söyledi. Us, titizlikle takip edilmesi gereken ameliyattaki başarının, doktorun tecrübesi yanı sıra ameliyatta kullanılan merceğin kalitesine bağlı olduğunu bildirdi.

Kataraktın, göz içindeki doğal merceğin şeffaflığını kaybederek bulanıklaşması durumu olduğunu anlatan Uzm. Dr. Mehmet Us, bu rahatsızlığın görme bulanıklığı ile ortaya çıktığını dile getirdi. Us, teknolojinin gelişmesi ile katarakt ameliyatının, eskisi kadar korkulan bir operasyon olmaktan çıktığı yorumunda bulundu. Us, bu hastalığın görülme sıklığının yaşla birlikte arttığını belirtti.

ŞEKER HASTALIĞI KATARAKT OLUŞUMUNU TETİKLİYOR

Kataraktın, nadiren de olsa doğum sonrası ve travmaya bağlı olarak oluşabildiğine dikkati çeken Mehmet Us, şeker hastalığı ve yüksek kortizon kullanımının da katarakt oluşumunu tetikleyebileceğini aktardı. Göz içine konulan standart lenslerin yanında multifokal mercekler ile uzak, yakın ve orta mesafeyi görebilmenin mümkün olduğunu kaydeden Us, torik göz içi lensler ile astigmat tedavisi de yapıldığını ifade etti.

Op. Dr. Us, “Katarakt ameliyatı halk arasında çok kısa bir ameliyat olarak bilinmesine rağmen, zorluk düzeyi son derece yüksek ve titizlikle takip edilmesi gereken operasyon. Başarı sırı, doktorun tecrübesi ile birlikte ameliyata kullanılan merceğin kalitesine bağlı.” dedi.

Editör: TE Bilisim