Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Adana'da halk otobüsü şoförü, yolda bulduğu 7 bin 200 Euro’yu polis merkezine teslim etti.

Paranın, kutsal topraklara gitmek isteyen 63 yaşındaki çiftçi Şenel Özbay'a ait olduğu ortaya çıktı. Özbay, parayı bulup teslim eden Abdullah Hoş'a "Sizin gibi insanlar da varmış, çok teşekkür ederim. Umre'yi iptal ettirecektim, para bulununca sevinçten adeta uçtum." dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde çiftçilik yapan Şenel Özbay, kız kardeşi ve eşiyle Umre için biriktirdiği 7 bin 200 Euro’yu bankaya yatırmak için merkez Seyhan ilçesi Atatürk Caddesi’nde aracıyla durdu. Özbay, banka veznesine gittiğinde paranın cebinde olmadığını fark etti. Paranın otomobilde düşmüş olabileceğini düşünen Özbay, aracını ve yürüdüğü yerlere baktı ancak parayı bulamadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen güven timleri çiftçinin parasının bulunması için seferber oldu. Ekipler, paranın yankesicilik yoluyla alınmış olma ihtimaline karşı Mobese görüntülerinden de faydalandı.

Çiftçiye müjdeli haber ise Erdoğan Çıtak Polis Merkezi'nden geldi. Güven timlerinin telsizde "kayıp para" anonsunun ardından bir otobüs şoförünün kendilerine para teslim ettiğini söyleyen buradaki görevliler, Şenel Özbay'ı sevince boğdu.

Özbay, kendisine bulduğu parayı teslim eden Abdullah Hoş'a "Böyle insanlar hala var. Allah razı olsun, çocuklarına bağışlasın. Hakikaten değerli bir insanmış. Çok teşekkür ederim." dedi. Özbay, "Bu benim umre paramdı. Polis arkadaşlar, biri getirip teslim etti deyince tüylerim ürperdi, paradan da vazgeçtim. Ama insana değer vermek lazım. 3 kişi umreye gideceğiz kız kardeşim eşim ve ben. Parayı kaybedince umreye kaydımı iptal etmeye gittiğim sırada telefon geldi. O an sevinçten uçtum." diye konuştu.

Halk otobüsü şoförü Abdullah Hoş ise parayı Atatürk Caddesi üzerinde bulduğunu söyledi. Araçta olduğu sırada yolda para gördüğünü anlatan Hoş, "Muavine git şunu al, Arap parasına benziyor dedim. İçinde kimlik falan olmayınca cebime koyup polis merkezine teslim ettim. Parayı polislerle saydık." dedi.

Günlük 50 lira yevmiye ile çalıştığını anlatan Hoş, "Allah'a şükür aldığım para bana ve çocuklarıma yetiyor. Allah bereket versin." diye konuştu.

Şenel Özbay, daha sonra Hoş'a sarılıp "Allah sana da Umre nasip etsin" dedi. Hoş, da kendisinin de Umre'ye gitme niyeti olduğunu bildirdi.

Editör: TE Bilisim