Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
 Milliyetçi ülkücü hareketin çeyrek asırlık yerel ve genel İstanbul seçimlerini yakından takip ederek bizzat yaşadım. Bir takım gerçekleri kamuoyu ile paylaşmayı vicdani bir borç olarak görüyorum. MHP'nin en büyük seçim başarısının yaşandığı 1999 yerel ve genel seçimleri aynı tarihte yapılmıştır. Bu seçimlerin o zor şartlarda seçim kampanyasının maddi yükü ilçe belediye başkan adaylarına fatura edilmiştir. Şahsen o seçimlerde belediye başkan adayı olmam nedeni ile o bedeli ödeyenlerden birisiyim. O seçimlerde yaşadığımız mahrem şartları ortaya sermek ve kimseye malzeme vermek ve suçlamak istemem. Ama bu seçimleri kazanamayacağını bile bile arkadaşlarımızın yaptığı tek kelime ile kahramanlıktır.

Seçimlerden sonra mükafatları terk edilmişlik hatta itilip kakılmak olmuştur. Çoğu kez gündelik siyasetin basit ve ucuz hesapları ile kenara itilerek üye bile olamayanları biliyoruz. Bunu arkadaşlarımızla birlikte aileleri yakınları da yaşadı ve küskünler dargınlar paçavra misali savrulan ve yüzüne bakılmayanlar vardır. MHP İstanbul ilinde ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığının seçim dönemlerinin dışında siyasal karşılığı ne olmuştur ? Bu ikilemi ibretle yılladır izleriz. Sultanbeyli eski ilçe başkanı ve belediye başkan adayı Saffet Peker'in ölümünden kısa bir süre önce tarafımıza anlattıkları hala kulaklarımızda ve vicdanımızı sızlatıyor.

Bir ideolojik siyasal hareket önce mensuplarını ve bedel ödeyenleri kucaklama başarısını gösterebilmelidir. Lafla peynir gemisi yürümez. Ceza ve yok kabul edilme çok sık görüldüğü halde taltif iltifat ve takdir duyguları çok az görülmüştür. Somut ve inandırıcı olunmalı mükafatlandırma sürecin parçası olmak zorundadır. Bu başkan adayları ile birlikte toplumun farklı kesimlerinden MHP'ye yönelişin hak adalet ölçülerinde olmayışı büyümenin en büyük engelidir. Yirmi milyona dayanmış İstanbul'un devasa ilçelerinde seçimlerde başkan adayları çoğu kez kaderleri ile baş başa kalmışlardır. Bu insanlar sırf bundan dolayı ev sahibi muamelesi görmeleri gerekmez mi ? Her seçim sonunda kırgınlıklar kırılmalar yaşanmıştır kimin umurundadır ? Madden ve manen fedakarlık yapan partililer ve yeni yönelişlerin siyasal küskünler ordusuna dönmemelidir.

MHP içinde insanlar artık İstanbul'da şunu düşünüyor: "Ağzımızla kuş tutsak genel merkeze kendimizi ispat etmeden sahada çalışmanın siyasal karşılığı yoktur.'' Birileri alanda destan yazarken ikbal avcıları genel başkan karşılama protokollerinde yanında yakınında güvercin taklası atmakla ikbal basamaklarında hızla yükseliyor. MHP'de seçimlerde çalışanlar kongre yapanlar imtiyazlı milletvekili adayları çoğu kez farklıdır. Bütün bunları yazmakla hiç kimseye ne bir siyasal kinimiz nede suçlama düşüncemiz vardır. Bu arkadaşlarımızdan bir tanesi'de Osman Nuri Keleş'tir. 2004 yılında Bahçelievler MHP ilçe binasının alınmasına çok büyük katkısı olan ve aynı zamanda belediye başkan adayı olan yiğit bir kardeşimizdi. Bu arkadaşımızın siyasal öyküsünü dinledikçe gerçekten üzüldüm. Artık birer birer arkadaşlarımızı kaybediyoruz. Bu yaşananlar yakınları ve dostlarının hafızasına kazınıyor.

Bu süreçleri ilkeli hareketin geleneksel misyonu Türk İslam Ülküsünün ruh ve mana iklimine uygun hale getiremezsek ülkeye de harekete de yazık ederiz. Yaşananları ve gerçekleri sayın genel başkana anlatmakla mükellef olanların vebali çok ağırdır. Hiç kimse şah vezir çok büyük payeler istemiyor sadece onura edilmek ve önce yakınlarına göğsünü gere gere benim partim işte budur diyebilmelidir. Bunu diyen partiler var mıdır ? O partilerde ödül ve mükafat ve onura edilmeleri görüp duydukça sadece iç çekenleri çok iyi biliyoruz. Bir adayımıza rakip bir partinin meşhur bir milletvekilinin nasıl iltifat ile yalvarmasına yakından şahit olduk. Ülküdaşlarımızın ölüsüne ve hatıralarına mutlaka ama dirisine önce vefa göstermek zorundayız. MHP'de ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığı çok külfetli bir görevdir özellikle bu makamların örnek gösterilecek siyasal bir marifet karşılığı olmalıdır.

Editör: TE Bilisim