İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, doğa yürüyüşüne çıkan ve ormanlık arazide kaybolan üniversiteli gençler, jandarma ve AKUT ekipleri tarafından yürütülen operasyonla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, üniversite öğrencisi Aslan Çiçek ve kız arkadaşı Damla Kaçar, Kayaköy Mahallesi'nde bulunan tarihi Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktı. Yürüyüşlerini AF Kule manastırı ile zenginleştirmek isteyen iki genç, girdikleri ormanlık bölgede kayboldu. Uzun süre yürüyen ikili kaybolduklarını fark edip yüksek bir tepeye çıkarak yönlerini belirlemeye karar verdi. Havanın da kararmasıyla çıktıkları yerde mahsur kalan gençler arkadaşlarını ve jandarma ekiplerini arayarak yardım istedi.

İhbarı değerlendiren Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, ormanlık arazide gençleri aramaya başladı. Jandarma ekipleri, Aslan Çiçek ve Damla Kaçar’ın yaktığı ateş yardımı ile gençlerin yerlerini tespit etti. Ekipler, arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle AKUT Fethiye ekibinden yardım istedi. 8 kişilik bir ekiple bölgeye gelen AKUT ekipleri, gençleri bulundukları yerden kurtarmak için operasyon başlattı. Yağışlı hava nedeniyle zorlaşan arazi koşullarında yaklaşık 5 kilometre yürüyen ekipler, gece saatlerinde gençlerin bulunduğu yere ulaştı. Güvenli yürüyüş için başlarına kask takılan gençler, AKUT ekibi ile dönüş yoluna geçti.

AKUT Operasyon Lideri Fatih Işık, gençlerin ateş yakmasının kurtarma çalışmalarını kolaylaştırdığını belirtirken, yerlerinin tespit edilememesi halinde gençlerin soğuktan hipotermi olabilecekleri ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

AKUT ve Jandarma ekipleri tarafından kurtarılan üniversite öğrencisi Aslan Çiçek de yönlendirme tabelalarını takip etmelerine rağmen gezerken yanlış yöne girerek kaybolduklarını açıkladı. Yönlerini bulamayınca da ekiplerden yardım istediklerini anlatan Çiçek, üşümemek için yaktıkları ateş ardından ekipler tarafından kurtarıldıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim