Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, maden işçisi Tahsin Yiğit (38)'in kaybolması, arama kurtarma ekiplerini harekete geçirdi. Maden işçisi Yiğit'in, sabah işten çıktıktan sonra en son yanındaki mesai arkadaşı ile konuştuğu ve eve daha sonra gideceğini ifade ederek, işçi servisine binmediği öğrenildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi’nde çalışan evli ve 3 çocuk babası Tahsin Yiğit, gece vardiyasından çıktıktan sonra kayboldu. Evine dönmeyince iş yerini arayan ailesi, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'ne bağlı ekipler, iş yeri ve çevresindeki ormanlık alanda arama çalışması başlattı. ‘Afet’ isimli özel eğitimli köpeğin de katıldığı arama kurtarma çalışmalarında madenciye henüz ulaşılamadı.

Bu arada, Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik ekipleri de denizde çalışma başlattı.

ARAMALARA ARA VERİLDİ

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise yaptığı açıklamada, “Bizim ekip, Afet isimli köpek ile ormanlık alanda, Sahil Güvenlik ise denizde arama yaptı. Ancak şu ana kadar işçiye ulaşılamadı. Hava karardığı için çalışmalara ara verdik. Çalışmalara, yarın sabah yeniden devam edilecek.” dedi.

Maden işçisi Yiğit'in, sabah işten çıktıktan sonra en son yanındaki mesai arkadaşı Erhan Yılmaz ile konuştuğu ve eve daha sonra gideceğini ifade ederek, işçi servisine binmediği ortaya çıktı. Ekiplerin, cep telefonunu evde bıraktığı öğrenilen 20 yıllık maden işçisine ulaşma çalışmaları devam ediyor.


Editör: TE Bilisim