Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Kayseri Mobilya Fuarı (KMOB) üçünce kez açılıyor. Mobilya fuarını 42 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yıl yurtdışı misafirlerine ağırlık verildi ve 42 ülkeden işadamı fuara katılacak. Fuar için en yoğun talep Irak’tan gelirken, ilk kez Türkiye’deki mobilya fuarına Kanada’dan işadamları katılıyor.

    Kayseri Mobilya Fuarı 24 Nisan günü düzenlenecek törenle Dünya Ticaret Merkezi’nde açılıyor. 4 salonda 25 bin metrekarelik alanda mobilya ürünlerinin sergileneceği fuarda 180 firma stant açıyor. TÜYAP Fuarcılık ve Yapım A.Ş, tarafından organize edilen fuara bu yıl 40 bin kişinin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

    KMOB 2013 Fuarı hakkında bilgiler veren TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Anadolu Fuarlar Genel Müdürü İlhan Ersözlü, her yıl ziyaretçi sayısının arttığı mobilya fuarına yabancı ziyaretçi katılımının çok fazla olacağını ifade etti. Ersözlü, yapılan organizasyonlara göre özellikle yurt dışından gelen misafirler nedeniyle şehirdeki bütün otellerin fuar tarihleri döneminde dolu olduğunu anlattı. 24-28 Nisan tarihleri arasında fuar alanındaki Dünya Ticaret Merkezi’nde fuarın açık kalacağını aktaran Ersözlü, “Geçen yıl mobilya fuarını ziyaret eden kişi sayısı 38 bin 764 kişi olmuştu. Bu yıl ziyaretçi sayısının şuana kadar yapılan görüşmeler ve irtibatlara göre 40 bini aşmasını bekliyoruz. Geçmiş yıllara göre fuarda stant açan firma sayısı da arttı. Geçen yıl 150 firma vardı bu yıl 180 firmaya ulaştı. Kayseri bu sayıların artışı ile birlikte üretimde olduğu gibi de fuarcılıkta mobilya merkezi olacağını düşünüyoruz. Geç kalınmış adımların atıldığını ve Kayseri’nin artık mobilya fuarı ile ilgi odağı, merkezi olduğunu düşünüyoruz. Bunu daha da geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımız var.” diye konuştu.

    Yurt dışı ziyaretçilerini katılım noktasında organizasyonlarını düzenleyen TG Expo Yönetici Ortağı adına konuşan Elif Avşar, yapılan görüşmeler ve reklam duyuruları sonrasında Kayseri’de mobilya fuarına ziyaretçi olarak gelmek isteyenlerin sayısında artış olduğunu ifade etti. Avşar, Kayseri Mobilya Fuarı dolayısıyla ilk kez İstanbul’daki fuara bile katılmayan farklı ülkelerden işadamlarının geleceğini ifade etti.
    
    Kana ve Belçika gibi ülkelerden ilk kez katılımcıların olduğunu anlatan Avşar, “Irak’tan ciddi anlamda bir katılım sayısı var. Bunun yanında 4 kıtadan fuar için ziyaretçimiz olacak. Şuan bu ziyaretçi sayısı nedeniyle otellerde yer bulmak oldukça zor ve dolu olduğunu öğrendik. Bu katılımın Kayseri Mobilya Fuarının uluslararası düzeyde büyük bir merkez olma adına önemli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

    Kayseri Mobilyacılar Odası Genel Sekreteri Ercan Sarıkaya, geçmiş yıllara göre mobilya fuarına olan ilginin ciddi oranda arttığını ifade etti. Sarıkaya, ancak bunun yeterli olmadığını ve daha çok katılımcının sağlanarak fuarın dünya genelinde merkez olması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin mobilya ihracatının 1.7 milyar dolar olduğunu anımsatan Sarıkaya, “Kayseri bu ihracat oranının 400 milyon dolarını gerçekleştiriyor. Bu rakamsal boyutta mobilyanın üretim merkezi Kayseri. Ama biz üretim merkezi olmanın verdiği birinciliği daha üst seviyeye çıkartarak, mobilya ihracatımızı 1 milyar doların üzerine çıkarmalıyız. Bununla birlikte Kayseri Mobilya Fuarı’nın da dünya genelinde önemli ve büyük bir fuar olmasını sağlamak zorundayız.” dedi.

    Fuar, ilk 3 gün davetli misafirlerin ziyaretleri için açık kalacak. Son gün ise Halk Günü olarak tertip edilecek. Bugün de firmalar tanıtım amaçlı stantlarda sergiledikleri ürünleri vatandaşlara daha uygun ve indirimli fiyatlarla satacak. Geçen yıl ilki yapılan uygulamadan hem firma sahipleri hem de vatandaşlar oldukça memnun olmuştu.

Editör: TE Bilisim