İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Kayseri Erkilet Havalimanı'nda iki ayrı yolcu bagajlarında yapılan kontrollerde, piyasa değeri 180 bin 961 lira olan toplam bin 22 adet elektronik sigara ele geçirildi. Aynı bagajlardan 48 paket boya hammaddesi, bin adet elektronik sigara filtresi, bin 165 adet elektronik sigara ağızlığı filtresi, 305 adet elektronik sigara atomizeri, 947 adet elektronik sigara pili ve 38 adet elektronik sigara setine de el konuldu.

Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mustafa Işık, Sağlık Bakanlığınca ithalat izni verilmediği için ülkeye kaçak yollarla sokulan elektronik sigaraların gümrüklerde denetlendiğine dikkat çekti. Işık, Esenboğa, Erkilet ve diğer havalimanı ile şehir merkezlerinde denetimlerin artırıldığını ifade ederek, “Kayseri Erkilet Havalimanı'nda iki ayrı yolcu bagajlarında yapılan kontrollerde, piyasa değeri 180 bin 961 TL olan toplam bin 22 adet elektronik sigara ele geçirildi. Aynı bagajlarda bulunan 48 paket boya hammaddesi, bin adet elektronik sigara filtresi, bin 165 adet elektronik sigara ağızlığı filtresi, 305 adet elektronik sigara atomizeri, 947 adet elektronik sigara pili ve 38 adet elektronik sigara setine de el konuldu” dedi.

Işık, bir başka yolcu bagajında yapılan denetimde piyasa değeri 9 bin 965 TL olan, 13 adet cep telefonu, 7 adet kulaklık, 10 adet şarj cihazı, 5 adet bilgisayar bağlantı kablosu ele geçirildiğini belirtti. Şahısların, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu gereği mevcutlu olarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirildiğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim