İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Kayseri’de sabah saatlerinde başlayan fırtına çok sayıda apartmanın çatısını uçurdu. Ağaçları devirdi. Bir kişi reklam tabelasının üzerine düşmesi sonucu yaralandı. Araçlar üzerine düşen çatı ve ağaçlar maddi hasar oluştu. Bir aracın üzerine devrilen ağaç ise vatandaşlarca alındı.

    Kayseri genelinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodosun saatteki hızı 80 kilometreyi aştı. Öğle saatlerine doğru iyice şiddetini artıran fırtına nedeniyle şehir merkezinde bazı binaların çatısı uçtu. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir işyerinde asılı olan büyük reklam tabelası düştü. Hemen yanında bulunan bir taksi durağı devrildi. Bir işyerine ait camlar kırıldı. Bir işyerinin camı kırıldı ve aşağı düştü. Yine aynı mahalledeki 10 katlı Cumhuriyet İş Hanı'nın çatısı uçtu. Vatandaşlar, çatının önce yerinden oynadığını ve sarktığını, bunu gören herkesin kaçtığını belirtti. Daha sonra aşağı sarkan çatı düştü. Çatının düşeceğinin önceden görülmüş olmasaydı çok sayıda insanın yaralanabileceği ifade edildi. Bina çatısı ile birlikte uçan bir reklam tabelası ise apartmandan yaklaşık 300 metre uzaklıktaki bir vatandaşın üzerine düştü. Yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Yanıkoğlu Mahallesi'nde de 2 işyerlerinin bulunduğu apartmanların çatısı uçtu. Otomobillerin üzerine düşen çatı maddi hasara neden oldu.

    Seyitgazi Mahallesi'nde Mehmet Okur, aracını park ederek bankaya gitti. Bankadaki işlemlerini tamamlayarak geri geldiğinde aracının üzerine ağaç devrildiğini gördü. Aracın kaportasında ezikler meydana gelirken, ön camı da tamamen kırıldı. Bu arada vatandaşlar araç üzerine devrilen ağacı hep birlikte olup aldı.

    İl Sağlık Müdürlüğü’nün bahçesindeki yaklaşık 30 yıllık çam ağacı bina üzerine devrildi. Olayda 2 araçta maddi hasar meydana geldi. Köklerinden devrilen ağaçlar, itfaiye ekipleri tarafından kontrol edildi. Tehlike oluşturmayan ağaçların daha sonra kaldırılabileceği belirtildi.

    Öte yandan il genelinde fırtına nedeniyle yaklaşık 30 kadar binanın çatısının uçtuğu öğrenildi. Çok sayıda da ağaçların köklerinden devrildiği belirtildi. Olaylarda ise maddi hasar meydana geldi.

Editör: TE Bilisim