Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Kayseri Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nde adım adım sona yaklaşılırken, Erciyes A.Ş. vatandaşların Erciyes'te karşılaşabileceği her türlü olumsuzluğa karşı önlemini geliştiriyor. Türkiye'de tek olan ve Erciyes A.Ş. bünyesinde kurulan 'Erciyes Dağı Arama Kurtarma ve Pist Güvenliği Ekibi', bu kapsamda teleferikten kurtarma tatbikatı düzenledi. Tatbikatta senaryo gereği gondolda mahsur kalanlar kurtarıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.'nin arama-kurtarma ekibi ile Erciyes Dağı'nda bulunan jandarma ekiplerince, Serçel Yaylası'nda kurtarma tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği arızalanan gondol tipi teleferiklerde mahsur kalan vatandaşlar titiz bir çalışma sonucu kurtarıldı.

Kısa sürede bölgeye ulaşan arama-kurtarma ekibi, ilk olarak merkezi hoparlör sisteminden yaptıkları anonslarla kabinlerde mahsur kalan vatandaşları sakinleştirdi. Daha sonra 20 metre yükseklikteki direğe tırmanan görevliler, gondollarda bulunan vatandaşları bellerine bağladıkları iple aşağı sarkıtarak güvenli bir şekilde kurtardı.

Teleferiğin telleri üzerine kurulan makara sistemiyle diğer gondollara geçen ekipler, mahsur kalan vatandaşları sağlıklı bir şekilde aşağı indirmeyi başardı.

"TÜRKİYE'DE TEK"

Tatbikat sonrası kısa bir açıklama yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Dağı Arama Kurtarma ve Pist Güvenliği Ekibi'nin Türkiye'de tek olduğunu söyledi.

Amaçlarının vatandaşlara güvenli ve sağlıklı bir ortamda kayak yaptırabilmek olduğunu belirten Cıngı şöyle konuştu: ''Bizim bünyemizde kurulan Erciyes Dağı Arama Kurtarma ve Pist Güvenliği Ekibi, kayak sezonu boyunca yaralanan ve kayak yaparken düşen misafirlerimize ilk yardım hizmeti veriyor ve onları gerekli sağlık merkezine ulaştırıyor. Tabi jandarma ekipleri de sürekli Erciyes'te bulunuyor ve arama kurtarma konusunda güçlerimizi birleştirerek vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğumuz tatbikatta, senaryo gereği arızalanan gondol tipi teleferiklerde mahsur kalan vatandaşlar titiz bir çalışma sonucunda kurtarıldı. Şimdiye kadar Erciyes Dağı'nda bu tür bir olay ile karşılaşmadık, ancak milyonda bir dahi yaşanabilecek olan olumsuzluklara karşı biz yine de önlemlerimizi alıyoruz. Ekiplerimiz sürekli bu konuda eğitim alıyor'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim