Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Kocaeli'nde içinde bulunduğu servis aracının kaza yapması sonucu bir kolunu kaybeden kazazede, sigorta şirketine açtığı davada 489 bin lira tazminat kazandı.

Gölcük ilçesinde 2013 yılının Haziran ayında meydana gelen kazada, bir fabrikada çalışan T.A.'nın içinde bulunduğu servis midibüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak önce orta bariyere çarptı, daha sonra takla atıp yan yattı. Kazada T.A. ile birlikte 22 kişi yaralandı. T.A.'nın bir kolu koptu. Kolunun kesilmesi nedeniyle işini yapamaz hale gelen T.A., sigorta şirketi aleyhine Kocaeli Asliye Ticaret Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.

Kazadan sonra kendisinin ve ailesinin psikolojik çöküntü yaşadığını ve hayatının geri kalanını başkalarına muhtaç bir şekilde sürdüreceğini ifade eden T.A., yaşadığı gelir kaybının, kopan kolu için protez kol ihtiyacının ve hayatının geri kalanında ihtiyaç duyduğu bakıcı giderlerinin karşılanmasını talep etti. Yargılama sırasında bilirkişi heyeti, mağdur T.A.'nın yüzde 86 oranında meslekte kazanma iş gücü kaybına uğradığı yönünde rapor verdi.

Davalı sigorta şirketinin avukatı ise tedavi giderlerinin SGK tarafından karşılanması gerektiğini, protez bedellerinin teminat kapsamında olmadığını öne sürerek davanın reddini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sigorta şirketinin protez, bakıcı ücreti ve tedavi giderleri için 489 bin TL maddi tazminat ödemesine hükmetti.

Editör: TE Bilisim