Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Elektronik mühendisi oğlunu trafik kazasında kaybeden Mustafa Baykal, başka ailelerin 'canı yanmasın' diye Ankara’da sokak sokak dolaşarak tespit ettiği kusurlu yolları belediyeye ve trafik polisine bildiriyor. Kendi evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Baykal, “'Benim canım yandı. Başkalarının canı yanmasın' diye gayret gösteriyorum. Bu konuda herkes duyarlı olmalı.” dedi.

Mustafa Baykal'ın oğlu Emre Baykal, geçen yıl Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Babasını hac farizası için kutsal topraklara gönderen Emre Baykal, bu sırada OSTİM'de fiber optik kablo üreten bir firmada çalışmaya başladı. Firma adına değişik illere göreve giden Emre Baykal, en son Ardahan'a gitti. Ardahan'dan dönmeden önce babasıyla telefonla görüşen ve Ankara'da havalimanında buluşmak üzere sözleşen baba oğul, bu buluşmayı elim kaza nedeniyle gerçekleştiremedi.

Ardahan dönüşü kusurlu bir yolda aracını mıcıra kaptıran Emre Baykal, kaza yaparak ağır yaralı bir şekilde yoğun bakıma kaldırıldı. Bu durumdan hem ailesi hem de kutsal topraklardaki baba Mustafa Baykal haberdar edildi. Apar topar Türkiye'ye dönen baba Mustafa Baykal sözleştiği gibi oğluyla havalimanında buluştu. Fakat, bu kez baba Baykal'ı sarılabileceği sıcak bir vücut yerine soğuk bir tabut bekliyordu. Hastanede vefat eden Emre Baykal'ın cenazesi, Trabzon'dan uçakla Ankara'ya gönderilmişti.

Defin işlemlerinin ardından oğlunun ölümüyle ilgili araştırma yapmaya başlayan ve ilk olarak kazanın olduğu yere giderek, o bölgede yaşayanlarla görüşen baba Baykal, yolun kusurlu olduğunu ve bu nedenle sık sık kaza meydana geldiğini öğrendi. Baykal, yoldaki kusura rağmen kaza tutanağını hazırlayan trafik ekiplerinin kazada yüzde 100 kusurlu olarak oğlunu göstermelerini önce adli mercilere şikayet etti ardından ise 'başka babaların canı acımasın' diye kusurlu yolları araştırmaya başladı.


"TRAFİKTE GÖRDÜĞÜ HER KUSURU POLİSE VE BELEDİYEYE ŞİKAYET EDİYOR"

Ankara Gümrük Bölge Müdürlüğü’nde memur olan Mustafa Baykal şimdi Ankara'yı adım adım dolaşarak kusurlu yolları tespit ediyor. Yollarda bir çukur veya kazaya sebebiyet verecek bir unsur görmesi durumunda, durumu belediyelere veya polise hemen bildiriyor. Kendi evladını da kusurlu bir yolda kaybetttiğini dile getiren Baykal, trafik kazalarının yaşanmaması için vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyor. Mustafa Baykal, "Ben zaten 4 yıldır nerede çukur var ise bunları belediyeye bildiriyordum. Ama ne yazık ki, çocuğumu da böyle kusurlu bir yolda kaybettim. Kaza olduktan sonra kazayı herkes çeker, ama önemli olan kaza olmadan önce yapılması gerekenler. Karayollarında bu kadar denetimsizlik olmasını istemiyoruz. Yol, yapılıyor levha konulmuyor. Benim çocuğum geri gelmeyecek, eşimin psikolojisi bozuldu. Hiç kimsenin canının acımaması için yetkililerin daha duyarlı olmasını istiyorum.”

"ŞİKAYETTE BULUNDUĞU KUSURLU BİR BÖLGE HALA TEHLİKE ARZ EDİYOR"

Baykal, İstanbul yolu üzerinde tespit ettiği bir kusurlu bölgeyi ise belediyeye defalarca şikayet etmesine rağmen herhangi bir tedbir alınmadığını söyledi. Belirlediği bu bölgede daha önce kazanın yaşandığını vurgulayan Baykal, yetkililerin bir an önce tedbir alması gerektiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim