Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Aydın'ın Nazilli ilçesindeki trafik kazasında yaralanıp beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Fatih Çandır’ın (28) karaciğeri, 17 yıl önce kızı Buse’yi dünyaya getirdikten sonra ortaya çıkan “primer sklerozan kolanjit” hastalığı sebebiyle kadavradan bağış bekleyen Uğursen Cacur’a (43) nakledildi. Annesinin rahatsızlığı için yıllarca kendini suçladığını belirten Buse, “Annemin ikinci hayat özlemi bu bağışla sona erdi, ben de kendimi suçlamayı bıraktım. Annemi kurtaran bağış için herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Eşi ve ailesi tarafından bağışlanan Çandır’ın karaciğeri, İzmir Kent Hastanesi’nde Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından, Bornova ilçesi Yeşilova semtinde oturan ev hanımı Cacur'a takıldı. Eşinin hastalığının, kızları Buse’yi dünyaya getirdikten sonra ortaya çıktığını anlatan Mehmet Cacur (43), “Avuçlarında kabuklanmalar ve kaşıntı vardı. Egzama denmişti, merhem kullanıyordu ancak doğumdan sonra primer sklerozan kolanjit (Karaciğer ve safra yollarını tutan, vücudun kendi kendine iltihap oluşturduğu, ateşli dönemlerle seyredip sık sık hastaneye yatış gerektiren bir hastalık. Beraberinde başka hastalıklar da bulunabiliyor.) teşhisi koyuldu. Doğumdan bu yana geçen 17 yılda eşim sürekli rahatsızlanarak hastaneye yatıp çıktı. Her yatışında en az bir ay kalıyordu, çok çileli yıllardı. Teşhisin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’nde bize karaciğer nakli gerektiği söylendi ve eşimin adı bekleme listesine yazıldı. Beş yıl önce bağış karaciğer çıktı, hastaneye çağrıldık ancak eşim üç adaydan biriydi, olmadı. Üniversitede nakiller durunca Kent Hastanesi’ne başvurup listeye girdik. Eşime karaciğer bulunması için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bile başvurdum, ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumu söyledim. Ailemizde uygun canlı verici yoktu. 17 yılın sonunda şans eşimin ve bizim yüzümüze güldü. Hastalığı doğumdan sonra çıktığı için kızım sürekli kendisini suçluyordu. Bu durum, eğitimine de yansıyordu. Bu bağış karaciğerle eşim kurtuldu, yeni bir hayat var artık önünde. Nakil kadar beni sevindiren diğer nokta ise kızımın suçluluk duygusundan kurtulacak olması. Acılı aileye çok minnettarız, sabır ve rahmet diliyoruz.” diye konuştu.

Nakilden sonra annesini babasıyla birlikte yoğun bakımda ziyaret eden Şükrü Seher Ergil Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Buse Cacur ise, “Annem çok acılar çekti. Hastalığı onu çok üzüyordu. Yıllarca kadavradan bağış bekledik. O gün bugünmüş. Annem artık daha iyi olacak, güzel günler yaşayacak. Annemin ikinci hayat özlemi bu bağışla sona erdi, ben de kendimi suçlamayı bıraktım. Annemi kurtaran bağış için herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim