Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Sakarya Baro Başkanı Avukat Zafer Kazan, Türkiye’de darbe olduğunu, Anayasa ve hukukun lağvedildiğini belirtti. Kazan, "Ülke feci bir sürece gidiyor. Artık hukuksuzluklarla ilgili ‘şu yasaya aykırı bu yasaya aykırı’ demenin de hiçbir anlamı yok. Çünkü Anayasa, hukuk lağvedildi. Darbe oldu." dedi.

Kazan, yaptığı açıklamada, Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'ları ile ilgili olarak eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı vekili Ahmet Karaca, Cumhuriyet savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman ile eski Adana Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Türkiye’de artık ne yargı ne hukuk ne de adalet olduğunu ifade eden Kazan, "Darbe olmuş, hukuk lağvedilmiş, biz diyoruz ki ‘Şu, Anayasa'ya aykırı’. Ya, hukuk lağvedilmiş. Ne yasası ne maddesi. Hepsi yerle bir oldu. Artık hukuku, adaleti, yargısı olmayan bir ülkeyiz. Artık kimsenin hukuk güvenliği yok. Bu ülkede herkes, tüm vatandaşlarımız artık endişe içinde." ifadelerini kullandı.

'ARTIK HİÇ KİMSENİN GÜVENLİĞİ YOK, BAŞIMIZA NE GELECEĞİNİ BİLEMEYİZ'

Hukuku olmayan bir ülkede artık hiç kimsenin güvenliğinin olmadığını, kimsenin yarın başına ne geleceğini bilemeyeceğini vurgulayan Kazan, ülkede Anayasa'nın lağvedildiğini tekrarladı. Kazan, şunları kaydetti: "Anayasası lağvedilmiş ülkede kimin güvenliği olabilir. Bir hakimin, bir savcı hukuku işletti diye tutuklandıysa hiçbir somut bulgu ve belge olmamasına rağmen tutuklanabildiyse, kim güvende olabilir bu ülkede. Artık, hukuku, adaleti tartışmanın, ne yasayı tartışmanın, ‘yok efendim bu yasaya aykırıdır’ demenin, ‘hakimler şu şu maddelere göre güvence altındadır’ demenin artık hiçbir anlamı yok. Artık şu yasaya aykırı. bu yasaya aykırı demenin de hiçbir anlamı yok, bunu defalarca yaptık."

'KENAN VEREN GİBİ SEMBOLİK DEĞİL, LANETLE ANILACAKLAR VE GERÇEKTEN HESAP VERECEKLER'

Türkiye’de hiçbir sıkıyönetimin, hiçbir darbenin ilelebet sürmediğini, bugünkü hukuksuzluğu yapanların lanetle anılacağını dile getiren Kazan, bir gün mutlaka hesap vereceklerini belirtti. Kazan, "12 Eylül darbecilerine ne oldu, hepsi lanetle anıldı. İbretle tarihin sayfalarına geçti. Bunları da bu yoldan, bu kaderden başka bir şey beklemiyor. Aynı kaderi yaşayacaklar. Ama bir farkla yaşayacaklar. Bu hukuksuzlukları yapanlar hesap verecek. Tarih artık hızlı ilerliyor. Kenan Evren sembolik olarak yargılandı ama bunlar gerçek bir şekilde yargılanacak. Çok gitmeyecek. Bu kadar kepazelik, bu kadar hukuksuzluğun hesabını verecekler. Onlar o gün hukuk, adalet diye feryat ettiğinde umarım bugün olmayan hukuk, adalet onlar için işletilebilir. Gerçekten ülke çok feci bir sürece doğru sürükleniyor. Umarım sadece hesap verecek onlar olur da bu millet, bu ülke büyük bedeller ödemek durumunda kalmaz." sözlerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim