Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Başbakanlık tarafından Türkiye genelinde başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına, Ankara Kazan ilçesi 'Askıda Ekmek' uygulaması ile katkı sağlıyor. Kazan Atatürk İlkokulu öğrencileri, hazırladıkları “Askıda Ekmek” projesiyle hem ekmek israfını önlemek hem bayat ekmekleri değerlendirmek için yeni bir proje başlattı.

Öncelikle Kazan’daki fırınlarla görüşülerek askıda ekmek projesi başlatıldı. Bu uygulamayla maddi durumu iyi olan insanlar, ekmek almak için fırına gittiklerinde, parasını ödedikleri ihtiyaçlarından fazla ekmekleri ihtiyaç sahipleri için askıda ekmek olarak bırakıyor. Proje kapsamında bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için de bir çalışma başlatıldı. Öğrenciler, evlerinden ve komşularından topladıkları bayat ekmekleri okula getirerek, bayat ekmek kutusuna atıyor. Burada toplanan ekmekler de ilçedeki hayvan sahiplerine veriliyor.

Öğretmen Pınar Sezer, amaçlarının, öğrencilere yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğretmek olduğunu belirterek, “Öncelikle projemize destek veren yerlerle konuştuk, projemizi anlattık ve insanları afiş, broşür ve duyurularla bilinçlendirdik. İnsanlar evlerine ekmek alırken, ihtiyacı olanlar için de askıya ekmek bırakıyor. Projemizin ilgi görmesi, sonuçları itibariyle bizi çok mutlu etti.” dedi.

Proje kapsamında bayat ekmekleri de değerlendirdiklerini kaydeden Pınar Sezer, “Öğrencilerimiz ekmekleri israf etmemeyi ve değerlendirmeyi öğrendi. Topladığımız ekmekleri hayvan sahiplerine götürdük. Ve bu şekilde bayat ekmekleri de proje kapsamında değerlendirmiş olduk.” diye konuştu.

Projeye destek veren fırın sahibi Gökhan Savaş Yangöz de proje kapsamında alan el ile veren elin birbirini görmediğini, kendilerinin de bu projeye destek verdiği için çok mutlu olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim