BİRAZ ZİHİNLERİ ZORLAYALIM. MALUM KAVRAM KAGAŞASI YAŞAYAN DOSTLARIMIZ OLABİLİR !!
ÖNCELİKLE KCK NEDİR ?
Kürdistan Topluluklar Birliği, ( Koma Civakên Kurdistan) PKK bünyesinde faaliyet gösteren bir örgüt. 
PKK örgütünün yasama meclisi olarak kabul ettiği KONGRE GEL'in 17 Mayıs 2005 tarihinde Ortadoğu ve Avrupa'dan katılan 213 delegesinin katılımı ile kabul edilen "KCK sözleşmesi" ile kurulmuştur. Sözleşmede KCK, demokratik toplumcu ''konfederal'' bir yapı olarak tanımlanmıştır.
 

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
KCK TANIMINDAN SONRA BİR DE SÖZLEŞMELERİ VAR. BUNU OKMAZSAK BENİM EN SON SÖYYECEKLERİMİN ANLAMI KALMAZ. O SÖZLEŞMEYİ DE KABACA ANLATALIM.
Madde 2- Koma Ciwaken Kürdistan (Kürdistan Topluluklar Birliği) demokratik, toplumcu-konfederal bir sistemdir. Devlet olmayan örgütlenmiş, demokratik, siyasal ve toplumsal bir organizasyondur.
Madde 3- Amblemi, yirmi bir ışından oluşan sarı güneş içinde kırmızı yıldızdır. Bayrağı, yeşil zemin üzerinde, içinde kırmızı yıldızın yer aldığı yirmi bir ışınlı sarı güneşten oluşur. Ebadı ayrı bir yönetmelik ile belirlenir.
Madde 15- Yüksek Adalet Divanı: Kongra Gel tarafından KCK yurttaşları arasından seçilen yedi asil, dört yedek üyeden oluşur. KCK sözleşmesinin yargı alanında uygulanmasını sağlamak, sözleşmeye aykırılık durumlarını gidermekle görevlidir. KCK yargı sistemindeki tüm mahkemelerin en üst temyiz merciidir.

Serpil Gümüş Saraç

Kaynak: Haberek.com

Editör: TE Bilisim