Terör örgütü PKK'nın silah bırakarak ülke dışına çıkması için yürütülen çözüm süreci konusunda CHP'nin tavrı özellikle hükümet tarafından oldukça sert eleştirilere maruz kalıyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu suskunluklarının nedenini açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu, suskunluklarının da bir anlamı olduğunu ifade ederek “CHP zaman zaman susar” ifadesini kullandı.

Tekirdağ'da çeşitli temaslarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm sürecine dair o açıklamaları:

YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı

BAŞBAKAN’A SORACAKSINIZ

Çekilme gerçekleşir mi bilemem, bu sorunun muhatabı Sayın Başbakan. Başbakan’a soracaksınız. Pazarlıkları yürüten O. Masanın bir tarafında Recep Tayyip Erdoğan var, diğer tarafında Öcalan var. Erdoğan’a sorulması gereken soruyu bana soruyorsunuz. Çekilecekler mi, çekilmeyecekler mi? Pazarlığın süreci nedir? Bu ayrıntıları Başbakan’a soracaksınız.

SUSMAMIZIN BİR ANLAMI VAR

CHP olarak zaman zaman susarız, zaman zaman konuşuruz. Susmamızın da konuşmamızın da bir anlamı vardır. Susarız; olayları daha sağlıklı değerlendirmek için. Test edip değerlendirdikten sonra konuşuruz. Biz diğer partiler gibi değiliz. CHP’nin konumu farklıdır, biz kurucu partiyiz. Bu yüzden sözümüzün de iyi dinlenmesini isteriz. Yurttaşlarımızın bir arada huzur ve barış içinde yaşamalarını isteriz. En büyük arzumuz budur. Bu ülkede 76 milyon insan yaşıyorsa hepsi barıştan yanadır. İnsan olup da barışı reddeden biri olabilir mi? Hayır. Sorun ne o zaman? Kocaman bir soru duruyor önümüzde, ‘ama nasıl’ sorusu. Bunun yanıtını Başbakan verecek. Sayın Başbakan’ın dediği tek cümle ’bana güvenin.’ İyi de bugüne kadar söylediklerinin tam tersi çıktı. Biz sorumluluğunun bilincinde olan bir partiyiz. Ölçüp, tartar sonra konuşuruz.

Editör: TE Bilisim