Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde kısa bir süre önce vefat eden 96 yaşındaki Hamit Küçük, kendi cenaze namazında önceden telefona kaydedilen sesiyle cemaatten helallik istedi. Cami imamının telefonundan, Hamit Küçük'ün sesini dinletmesi cemaati duygulandırdı.

Hamit Küçük(96), Karadon Site Camii’nde 23 Ocak Cuma namazı öncesinde din görevlisi Fikri Karslı’yla birlikte camide sohbet ederken, ‘Ben emsallerimi, arkadaşlarımı hep kaybettim. Sıra şimdi bizde. Ben de öleceğim. Ben herkese hakkımı helal ediyorum” dedi. Karslı'nın “Madem ki öyle düşünüyorsun kendi dilinden, kendi sesinden helalleş. Görüntünü çekelim." teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden Hamit Küçük, kameraya, “Komşular ben gidiyorum, hakkınızı helal edin. Ben hakkımı helal ediyorum” diye konuştu. Bir sonraki cuma, 30 Ocak tarihinde cuma namazı öncesi şadırvana giderken düşerek yaralanan Hamit Küçük, hastaneye kaldırıldı. Küçük, tedavi gördüğü hastanede 2 gün sonra vefat etti. Küçük’ün cenaze namazını kıldıran imam hatip Fikri Karslı, onun camide komşularından helallik isteyen video görüntüsünü cemaate izleterek helallik aldı. Küçük'ün kendi sesiyle helallik istemesi cemaati duygulandırdı.

Olay hakkında bilgi veren Fikri Karslı, "Hamit Küçük amcamız erkenden camiye girdi. Ben de gelip yanına oturdum. Kendisiyle kısa bir sohbet yapmıştık. Bana ‘Ben emsallerimi, arkadaşlarımı hep kaybettim. Sıra şimdi bizde. Ben de öleceğim. Ben herkese hakkımı helal ediyorum’ diye konuşurken, ben de kedisine 'madem gideceğini söylüyorsun kendi dilinden, kedi sesinden helalleştirelim. Yapalım mı böyle' deyince kabul etti. Sonra cep telefonumun kamerasına onu çektim. Bu konuşmadan bir sonraki cuma namazı için şadırvana giderken düştü ve yaralandı. Tedavi görürken bu sefer mide kanamasıyla ruhunu teslim etti ve bir daha da camiye gelmek nasip olmadı. Son cuması olmuş oldu. Ben de Hamit amcamızın cenaze namazında cemaate şunu söyledim: 'Kişinin bizzat kendisinin helalleşmesi, helal etmesi daha güzeldir, onun da sesinin almıştım buyurun onun sesinden dinleteyim’ diyerek cemaatten helallik istedim." şeklinde konuştu.

Bu durum karşısında şaşıran cemaatin duygulandığını anlatan Karslı, şunları söyledi: "Cenazenin başında Hamit amcanın kendi sesinden helallik istediği videoyu izletince cemaat duygulandı. Çok güzel bir davranış olduğunu söylediler. Olması gereken de buydu diye düşünüyorum. Onun için her insanın sağlığında birbirine karşı hataları yanlışları, kusurları vardır. İnsanların sağlığında birbirlerini bağışlamaları, affetmeleri daha güzeldir. Mevlam kul hakkıyla gidenlerden bizleri eylemesin. Allah’a karşı olan haklar Allah’a kalmıştır. Allah bağışlayıcıdır, affedicidir. Yeter ki kullara karşı alıp veremeyeceğimiz durumlar olmasın inşallah. Cenab-ı Hak ruhunu şad eylesin.”

Editör: TE Bilisim