Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Adana’da parkta gezerken kendisine ‘Ne bakıyorsun lan?’ diyen kişiyi öldüren, bir kişiyi de yaralayan 36 yaşındaki Ercan Kartalmiş, hakkında ‘cinayetten’ müebbet, ‘yaralamadan ve silah bulundurmaktan’ ise 7 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Atakent Mahallesi'nde oturan Ercan Kartalmiş arkadaşları Şevket Kale ve Murat Aslan 11 Ocak’ta mahalledeki parkta gezerken, bu sırada ateş yakıp sohbet eden 8 kişilik grubun içindeki 21 yaşındaki Özcan Ayyıldız ile "Ne bakıyorsunuz lan?" sözleri üzerine tartışma çıktı. Kartalmiş, tabancasını çekip Ayyıldız’ı öldürdü, Abdullah Yiğit’i de yaraladı. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Kartalmiş hakkında Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek, yaralama, 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet’ suçlarından dava açıldı.

Müebbet hapis ve ayrıca 7 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlayacak olan Kartalmiş, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, “Lan sözü çok ağrıma gitti. Kendileriyle konuşurken, bıçak çektiler. Ben de kendimi savunmak için ateş ettim." dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim