İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Şanlıurfa’da geçen yıl otomobili ile kırmızı ışıkta durduğu sırada freni patlayan araç yüklü TIR’ın altında kalarak belli bir sürüklemenin ardından köprüden düşen Hasan Basri Polat, bir yıldır yatağa mahkum yaşıyor. Faili hala bulunamayan kazazede mağduriyetinin giderilmesini istiyor. Adına hacizli bir otomobil bulunan kazazede Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan da yardım alamayınca yoklukla mücadeleye başladı.

Hasan Basri Polat geçirdiği kaza nedeniyle bir yıldır yatağa mahkum yaşıyor. Polat, bir yıl önce Şanlıurfa SSK kavşağında kırmızı ışıkta beklediği sırada Akabe rampasını inerken freni boşalan sıfır otomobil yüklü TIR çarptı. Otomobili altına alan TIR, bir süre sürükledikten sonra köprüden aşağı düştü. Otomobilde bulunan Hasan Basri Polat, kazada ağır yaralandı. Omurilik kemiğinde iki kırık meydana gelen kazazede, bir yıldır hastane hastane dolaşarak şifa aradı. Açılan kamu davasına müdahil olan kazazede Polat, TIR sürücüsüne ulaşamıyor. TIR sürücüsünün Ürdünlü olduğu belirtilirken sürücünün şuana kadar yapılan mahkemelere katılmadığı öğrenildi. Polat, savcının davadan vazgeçmesi için talepte bulunduğunu ileri sürdü. Yargıdan sonuç alamayan kazazede Polat, mağduriyetinin giderilmesini istiyor. Davasının bir an önce sonuçlanmasını isteyen Polat, adaletin tecelli etmesini bekliyor.

DEVRETMEDEN SATTIĞI OTOMOBİL BAŞINA BELA OLDU

Bir yıldır yatağa mahkum yaşayan Polat, elinde avucunda olanı da sağlık giderleri için harcadığını kaydetti. Kirasını bile artık ödeyemediğini anlatan Basri Polat, yetkililerden yardım istiyor. Adına bir otomobil bulunduğu için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alamadığını aktaran Polat, "Otomobilimi kazadan önce tanıdık birine sattım. Otomobilim hacizliydi, Kayseri’de yakalandı, otoparka konuldu. Devri ise hala üzerimde bu nedenle vakıf bana yardım vermiyor." dedi.
3 çocuğunu okuttuğunu dile getiren Polat, ailesinin de durumu iyi olmadığı için destek alamadığını anlattı. Yıllık 2 bin 600 liraya kiraladığı evin kirasını ödeyemediğini kaydeden Polat, devlet yetkililerinden mağduriyetinin giderilmesini, hayırseverlerden de destek beklediğini belirtti.
Kazazedenin eşi Fatma Polat ise bir yıl içerisinde çok zor günler yaşadığını söyledi. Vakıftan hiçbir destek alamadığını aktaran Polat, kışlık kömürlerini bile yakınlarından aldığını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim