MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Yozgat’ın Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Koç, ilçede bahar mevsimiyle birlikte kene vakalarının görüldüğünü belirterek, vatandaşların araziye çıktığında mutlaka açık renkte kıyafet giymelerini istedi.

    Başhekim Koç, yaptığı açıklamada, son günlerde hastaneye kene tutması ile gelen vatandaşların olduğunu belirtti. Koç, "İlçemiz kene açısından birinci derece riskli bölgeler arasında yer almaktadır. Özellikle bu dönemlerde bağ, bahçe işleriyle uğraşan vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekir. Bahçelerinde çalışan vatandaşlarımız açık renkte kıyafet giymeli ve pantolon paçasını çorabın içine koymalı ve eve gittiğinde elbiselerini çıkartarak vücudunu kontrol etmeli." dedi.

    Geçen yıl hastaneye kene vakalarından dolayı 300 kişinin müracaat ettiğini kaydeden Koç, "Bu yüzden kene konusunu önemsiyoruz. Özellikle çocuklarda kene vakaları bazen çok farklı yerlerde görülebilir. Onun için çocukların doğada kırlarda oynadıktan sonra ebeveynleri tarafından mutlaka kulak arkaları, koltuk altları ve vücudun diğer bölgeleri kontrol edilmelidir. Üzerine kene yapışan kişi kesinlikle kendi çıkarmamalı, mümkünse bir sağlık kuruluşuna, hastaneye, sağlık ocaklarına başvurması gerekir. Bizler bu konuda sürekli toplantılar düzenleyerek vatandaşlarımızı uyarıyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim