Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı turizme destek paketi, otelciler tarafından yetersiz bulundu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, hükümetin Rusya, İran ve BDT ülkelerinden turist getirecek uçaklara sağlayacağı desteğin önemli olduğunu, ancak konaklama tesisleri ile sektörün diğer ayaklarını da kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi. Ayık, süresinin ise 12 aya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Verilecek desteğin esaslarının en kısa zamanda belirlenmesini beklediklerini ifade eden Ayık, "Bunun akabinde hem tur operatörleri hem de Türkiye’ye yolcu getiren uçak firmaları, 2015 turizm sezonuna büyük bir cesaretle girerler. Bu yönde katkı gösteren, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Bu çalışmanın sektörün önündeki belirsizliği belli ölçüde kıracağına inanıyoruz." dedi.

Destek paketinin turizmcilerin endişelerini giderecek nitelikle olmasına karşın yeterll olmadığını savunan Ayık, şunları söyledi: "Hükümetin zamanlaması ve ilk adımı çok doğru. Ancak, diğer pazarlarımızın da yararlanabilmesi için destek paketi genişletilmeli. Konaklama ve sektörün diğer ayakları da bu pakete dahil edilmeli. Bunlar sağlanırsa büyük soru işaretleri olan 2015 yılı minimum kayıpla geçirilir. Ayrıca verilecek destek 2 ay ile sınırlı kalmamalı. 12 ay turizm yapmak istiyorsak 12 ay turizme destek verilmeli."





Editör: TE Bilisim