Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Genelkurmay Başkanlığı, ‘Türkiye şehitlerini anıyor’ etkinliği kapsamında Kıbrıs Harekatı şehitlerinden Jandarma Astsubay Üstçavuş Kemal Dere’yi törenle andı.

Genelkurmay Başkanlığı, düzenlenen faaliyetlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

29 Temmuz 2015 tarihinde saat 14.00’da Kıbrıs Barış Harekâtı şehitlerinden Jandarma Astsubay Üstçavuş Kemal Dere; kızı, torunları, şehit yakınları, davetliler, müze ziyaretçileri ve öğrencilerin katılımıyla törenle anıldığı ifade edildi. Etkinlik kapsamında, 05 Ağustos tarihinde saat 14.00’te Kore Savaşı şehitlerinden Piyade Çavuş Fevzi Bayram, Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında anılacak.

25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde Erzurum’da icra edilen 1’inci Uluslararası Sprint ve Bayrak Şampiyonası’nda TSK Spor Gücü Komutanlığı Atletizm Takımı sporcusu Piyade Astsubay Üstçavuş Yavuz Can, 400 metre branşında 45.97 saniye ile Türkiye rekoru kırdı.

TCG Gediz, Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya Seyrinin 125’inci Yıl Dönümü kapsamında; 01 Nisan-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında Uzakdoğu’ya, 25-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında da Cidde / Suudi Arabistan’a liman ziyareti gerçekleştirdiği kaydedildi. Liman ziyareti kapsamında; TCG Gediz, İslam İş Birliği Teşkilatı Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Salim Mutlu Sen, Riyad Hava Ataşesi ve Riyad Deniz Ataşesi Yardımcısı tarafından ziyaret edildi. Ayrıca, Suudi Arabistan Batı Filosu Komutanı Tümamiral Saeed M.Al Zahrani Batı Filosu S/U Eğitim Merkezi Komutanı, Cidde Deniz Eğitim Merkezi Komutanı ve Cidde Liman Başkanına makam ziyaretleri gerçekleştirdi.

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından Sivil Asker İş Birliği faaliyetleri kapsamında, 29 Temmuz 2015 tarihinde Yakova’ya bağlı Skiryan köyündeki 10 aileye kuru gıda ve giysi yardımı yapıldı.

KAYBOLAN VATANDAŞLAR

Açıklamada, Antalya ili Kemer ilçesinde 24 Temmuz 2015 tarihinde Likya Yolu mevkiinde yürüyüşe çıkan üç arkadaşın, yollarını kaybedince 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak kaybolduklarını bildirdikleri ifade edildi. Şahısların cep telefonuyla irtibata geçerek yerlerini tespit eden Tekirova Jandarma Karakol Komutanlığı, aynı gün saat 23.00 sularında kaybolan şahısları Boncuk Koyu mevkiinde sağ olarak bulduğu aktarıldı.


Editör: TE Bilisim