Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf temsilcileriyle yaptığı toplantıda, “Bu taleplerin tamamı bizim seçim gündemimize girecek. Bütün bu taleplerin arkasında biz duracağız.” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Marriott Hotel’de ‘Esnaf Buluşması’ toplantısına katıldı. Basına kapalı yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu, esnaf temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Toplantı sonrası kameralar karşısında geçen Kılıçdaroğlu esnafın kendilerinden talep ettiği talepleri açıkladı.

Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: “Bir arkadaşımız şunu söyledi; bu soruyu neden siyasetçiler kendilerinden sormuyor? 'Şoför esnafı neden 10 numara yağ yakıyor. Dünyada petrol fiyatları düştü. Hatta yüzde 50’den fazla düştü ama Türkiye bu düşüş yansımadı. Akaryakıt fiyatları çok pahalı, şoför esnafı geçinemiyor. Mutlaka akaryakıt fiyatları konusunda şoför esnafı lehine bir şeyler yapılmalı' diye arkadaşlarımızın düşünceleri var. Bir başka şikâyet konusu siyaset grubundan bekledikleri, çözülmesini bekledikleri sorun da şu; ‘Biz de siyaset yapmak istiyoruz, biz de siyaset yapıp parlamentoya girmek istiyoruz. Ama bir kanun yaptılar eğer siyasetçiler siyaset yapacaklarsa istifa etsinler. Tamam, istifa edelim ama kazanamazsak geri dönemiyoruz. Ama devlet memuru dönebiliyor. Üniversite hocası dönüyor ama biz dönemiyoruz. Neden bize böyle bir haksızlık yapılıyor. Biz hâkim ya da savcı değiliz. Biz siyaset dolayısıyla istifa edip siyasete giriyoruz. Kazanamazsak eski görevimize dönelim diyorlar. Bu son derece haklı ve makul bir önerileri var.”

“ESNAF BAKANLIĞI’NIN KURULMASINI İSTİYORUZ”

Esnafın kendilerinden ‘Esnaf Bakanlığı’nın kurulmasını istediklerini de sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, ”Sorunlarımızın çözülmesini istedik ama sorunlarımız bütün görüşlerimize rağmen verdiğimiz bütün raporlara rağmen çözülmedi. Biz sorunun kalıcı olarak çözülmesi ve bizim sorunlarımızla birebir ilgilenilmesi açısından bir ‘Gidelim bakanlığa derslerimizi anlatalım, sorunlarımızı anlatalım.' Ben de bütün medyanın önünde şu sözü veriyorum; bu taleplerin tamamı bizim seçim gündemimize girecek. Bütün bu taleplerin arkasında biz duracağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim