Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez Sayıştay’ın mali raporu gelmeden bütçe parlamentodan geçti. Hesap vermeyen bir iktidarın bütçesi geçti." dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından Sheraton Hotel’de düzenlenen tanıtım gecesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP’li Milletvekili Sinan Aygün, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve davetliler katıldı.

'HESAP VERMEYEN BİR İKTİDAR BÜTÇESİ GEÇTİ'

Gecede konuşan Kılıçdaroğlu, hep demokrasiden söz edildiğini ve kendisine göre demokrasinin bir numaralı koşulunun, yöneticilerin halka hesap vermek olduğunu söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Eğer yönetici halka hesap verme olduğuna kavuşmuşsa o kentte yaşayan her kes mutludur. O ülkede yaşayan herkes mutludur. Çünkü herkes şunu çok iyi bilir; ödediğim vergilerin nerelere harcandığının hesabını bana yöneticiler veriyor. Ama üzülerek söyleyeyim, Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez Sayıştay’ın mali raporu gelmeden bütçe parlamentodan geçti. Hesap vermeyen bir iktidarın bütçesi geçti. Kuşkusuz bunlar birer deneyim. Bunları sorgulamak zorundayız." dedi.

'BU ÜLKEDE NEFES ALMAK DIŞINDA HER ŞEY VERGİYE TABİDİR'

Ankara ve İstanbul belediyelerinin, seçildiği kentin yurttaşlarına hesap vermediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hesap vermekten korkuyor. O nedenle şu bilinci toplumun belleğine yerleştirmek zorundayız. Bu ülkede nefes almak dışında her şey vergiye tabidir. Suyu içmekten tutun bulaşık yıkamaya kadar... Arabaya binmek, sakız çiğnemek her şey vergiye tabidir. Eğer siyasal iktidar ve belediyeler benden vergi alıyorsa benim de onlara ‘topladığınız vergileri nerelere harcıyorsunuz’ sorusunu sormak hakkım var. Bu bilinci bu topluma vermez zorundayız." ifadelerini kullandı.

'VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMAYA ÇALIŞTIK'

Gecede konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise verdikleri sözleri tutmaya çalıştıklarını belirtti. Taşdelen, "Verdiğimiz sözleri tutmaya çalıştık. Halkımızın isteklerini yerine getirmek için çalıştık bizim yetki ve sorumluluğumuzda olmayan konular için bile elimizden geleni yapmak için büyük bir gayret gösterdik. Hiçbir bahaneye sığınmadık. Buna ihtiyaç duymadık. Çünkü biz bu yola akılla, tutkuyla ve aşkla çıktık." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim