YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Levent Kırca'nın sözleriyle ilgili söyleyecek bir şey bulamadığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın yayın organlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. ODTÜ'deki olaylar konusunda konuşan Kılıçdaroğlu, "Öğrenci slogan atabilir, yürüyebilir, protesto edebilir. Siz 3 bin 500 polisle gideceksiniz, öğrenci tepki vermeyecek. Rektörlerin '3 bin 500 polisle girilmez, buralar bilim yuvalarıdır' demesi lazım. Öğrenciler, buna tepki verir. Sayın Başbakan, sadece işin bir boyutunu ele alıyor. Zırhlı araçlarla 3 bin 500 polisle giderseniz, kusura bakmayın protesto gelir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şiddetin arkasına saklanmak, şiddeti bir protesto aracı olarak görmeyi doğru bulmadığını da ifade etti.

Tekirdağ'da bir CHP'li üyenin başörtüsü konusunda attığı twitle ilgili bir soruya ise Kılıçdaroğlu, üyenin disipline sevk edildiğini ve gereğinin yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin bir olayı şu veya bu şekilde aşağılayıcı bir şekilde dillendirmemesi gerekiyor. Demokrasilerde bu tür ifadeleri kullanması doğru değildir." diye konuştu.

Ayrıca, Levent Kırca'nın şahsına yönelik sözlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Levent Kırca'nın sözleriyle ilgili söyleyecek bir şey bulamıyorum. Sanatçılarla karşı karşıya gelmek istemem. Sanatçıdır, herkesin sanatına saygı duyarız." karşılığını verdi.

Editör: TE Bilisim