Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Çanakkale'de bulunan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından kültür ve sanatevi olarak kullanılan eski Ermeni kilisesinde sema gösterisi yapıldı. Gösteriyi çok sayıda kişi seyretti.

Sağlık Eğitim Çevre ve Koruma Derneği (SEÇKİNDER) ile ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu tarafından, "Mevlana ve Sağlık" konulu bir program düzenlendi. Programa Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, daire müdürleri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Açılış konuşması yapan SEÇKİNDER Başkanı Dr. Murat Çetin, yeni kurdukları dernek hakkında bilgi verdi, yapacakları çalışmaları anlattı. Dünyadaki problemlerin asıl kaynağının insanların ihmalleri ve boşvermişliği olduğunu söyleyen Çetin, Çanakkale yapacakları çalışmalar kadar, dünyadaki meselelere de el atacaklarını aktardı. Zor durumdaki ülkelerde sağlık taraması yaparak yaralara merhem olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Osman Terzioğlu, "Sağlıklı Yaşam" konulu konferansının büyük bölümünü Mevlana'ya ayırdı. Ardından sahneye, tasavvuf üstadı Mustafa Özbağ çıktı. Özbağ, Mesnevi'den sağlıkla ilgili beyitler aktararak, birlik beraberlik ve hoşgörü mesajları verdi. Konuşmalardan sonra Prof. Dr. Terzioğlu ve Özbağ'a plaket veren Vali Tuna, onarılarak yeniden düzenlenen tarihî kiliseyi beğendiğini söyledi. Çanakkale'de böyle mekanların daha çok olacağını belirterek, "Zaten sahip olduğumuz fakat unuttuğumuz kültür zenginliğimizi, bu tür mekanlar ve bu insanlar vesilesiyle yeniden keşfetme ve tanıma, kendimizi geliştirme imkanı bulacağız. SEÇKİNDER ve sağlık çalışanlarına, düzenledikleri bu program nedeniyle teşekkür ederim." dedi.

Programın sonlarına doğru semazenler sahneye çıktı. Tamamı ÇOMÜ öğrencilerinden oluşan semazenlerin gösterisi büyük ilgi gördü. Sahnenin küçük olması sebebiyle semazenlerin bir kısmı protokol önünde gösteri yaptı. Program, dua edilmesiyle son buldu.

Daha önce âtıl durumda olan kilise, uzun süre ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ne tahsis edilmişti ve öğrenciler sahne olarak kullanıyordu. Fakültenin Terzioğlu Yerleşkesi'ne taşınmasının ardından boş kalınca, birkaç ay önce ÇOMÜ Kültür ve Sanatevi olarak kullanılmaya başladı. Çeşitli etkinliklerin yanında burayı daha çok ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu kullanıyor.

Editör: TE Bilisim