DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
İmam Azam Ebu Hanife Hazretleri Kuran’ın her milletin kendi dilinde özümsenmesi ibadetin anlaşılması konusunda fetvası var.Evet kutsal kitaptır dindir asla dil değildir.Arapça yada İbranice vb dilleri kutsal değildir.

Vahiy Peygambere Arapça geldi Dini anlamak İçin tüm insanlığın Arapça öğrenmesi gerekmez. ama tüm insanlık dillerine Kuranı tercüme ve tefsir edilerek anlaşılması ibadet edilmesi bir mecburiyettir. insanlığı Arapçaya İbraniceye veya İngilizceye zorlamak Dine ilme akla aykırıdır.Arapçanın ve Alfabenin öğrenilmesinin farz olduğuna dair Ayet sahih hadis gösterecek kimse varmı?

İhtiyaç kadar Arapça bilen Hafız bu sorunu çözer.herkesi Arapça öğrenmeye değil herkesi kendi dilinde Kuranı sünneti anlama mecburiyeti var.

Dinin gerçek mesajını öğrenelim öğretelim Atatürk İşte Diyanetle imamlık kurumu ile Elmalı Hamdi yazır tefsiri ile çığır açmıştır. Kuranı bu kadar yoğun bilen OSMANLI dönemi dahil hiç bir dönem Cumhuriyet dönemi kadar Kurani aydınlanma olmamıştır. zira Osmanılının son döneminde okuma yazma oranı(%3) yüzde üçü geçemedi bu oran gayri Müslimlerde çok yüksekti. zira onlar askerlik yapılmayışı matbaanın erken hayatlarına girmesinden dolayı çok yüksekti. yazık bu millet tarih boyunca zaten cahil bırakılmıştı harf devrimi ile din dahil her alanda aydınlanma başladı.Sahi insanlığın istifade ettiği tüm bilimsel buluşlar Arapçamı bulundu? Din kutsal vahiy evrensel Diller ise her milletin kendine hastır ve fıtridir. Allah kavim kavim yarattım diyor. Yarattığı kavimlerin dilini alfabesini nasıl yok kabul edip Arapçaya vb zorlarsınız?

Bu akla bilime Dinin vahiy mesajına uygun değildir. Kutsal Dindir peygamberimizdir. Arapça dili ve Arap ırkı kutsal değildir. Bunlar anlaşılmadıkça burnumuz sürtülmeye devam eder. Osmanlıca Arapça harflerle yazılan Türkçe metinlerdir. harfler Arap harfleri dil Türkçe kutsal olan harf dil değil Dinin kendisidir. Ebu Lehep Ebu Cehil Ebu Süfyan Vahşi vb Arapça konuşup yazıyorlardı onların Türkçe konuşan yazan bir Müslümana üstünlüğü olabilirmi? zalim Esat Sisi Arapça konuşup yazıyor Suud siyonist kukladır. biz efendimize muhabbetimizde ölçüyü kaçırıp bazen din diye örf adet kıyafet Arap geleneklerini bazen dilini kutsuyoruz. Emevi Abbasi Arapçılığı bize Din diye dayatıldı.

İmam Azam bu dayatmalarla Abbasi Halife’si Mansur tarafından şehit edildi. o Efendimizin ehli beytinin ve onun vahiy çizgisinde ömür tüketti.İmam Azam o çok güzel gerçekleri ifade ispat adına hayatını vermiştir. onun yolu olan efendimizin yoluna kurban olalım. İki kişi çok önemli tarihi misyon sahibidir.efendimiz İmam Azam ve Atatürkün o çok hassas çizgisi anlaşılmadıkça daha çok suud Taliban İşid Fetö görürüz. sıradakiler ihanet nöbeti bekliyor. Uluslararası istihbarat ajan şebekeleri Vahhabi El Kaide Deaş İşid PKK üretmeye devam ediyor.

HABERALP ARAŞTIRMA MERKEZİ

Editör: TE Bilisim