Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Bölge Koordinatörlüğü tarafından Afganistanlı 100 mülteci aileye giysi ve gıda yardımı yapıldı.

Kimse Yok Mu Derneği hayırsever vatandaşların bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. 7 kıtada ihtiyaç sahiplerinin yardımlarına koşan Kimse Yok Mu Derneği Erzurum'daki mülteci Afganlıları unutmadı. Hilalkent’teki dernek lojistik binasındaki giyim mağazasından 100 Afganlı aile yaklaşık 500 kişi giydirildi. Mülteciler eş, çocuk ve kendilerine mağaza raflarından beğendikleri elbiseleri aldı. Hediye paketi yapılan giysileri alan mültecilere ayrıca 5'er kilogram kırmızı et ile kesme şeker ile çikolata yardımı yapıldı. Ailelere ayrıca temizlik malzemesi desteği sağlandı.

KELEŞ: YARDIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarının devam ettiğini söyledi. Keleş, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi Türk ailelerin yanı sıra Afganistan ve Suriyeli ailelere de gıda ve giysi yardımı yaptıklarını ifade etti. Ramazan sonrası da yardımlarının devam ettiğini belirten Keleş, "Asrın iyilik hareketi olarak ihtiyaç sahibi herkese yardımlarımız artarak devam ediyor. Bugün de gönüllülerimizin katkılarıyla 500 Afgan mülteciye giysi ve gıda yardımında bulundu. Bir hafta süresince sıra ile Afganlı mültecileri mağazamıza davet edip, izdihama neden olmadan rahat bir ortamda alış veriş yapmalarını sağlıyoruz. Yardımlarımız artarak devam edecek." dedi.

'ALLAH RAZI OLSUN'

6 yıl önce Afganistan'ın Kandahar şehrinden ayrılıp Türkiye'ye sığındıklarını ve Erzurum'a yerleştiklerini belirten ve açık kimliğinin yazılmasını istemeyen N.A. isimli kadın, "Kocam ve 3 çocuğumla Kandahar'dan kaçıp Türkiye'ye sığındık. Türk kardeşlerimiz bizlere sahip çıktı. 6 yıldır Erzurum'dayız, Erzurumlu komşularımız sağ olsunlar her türlü yardımımıza koşuyorlar. Bu arada Kimse Yok Mu Derneği de bizlere her zaman gıda, giysi ve temizlik malzemesi yardımında bulunuyor. Kimse Yok Mu Derneği bağışçılarına ve dernek görevlilerine duacıyız. Allah, hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim