Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi, Suriye halkına yardım için başlatılan “Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasına destek beklediklerini söyledi. Şube Müdürü Sadullah Hizan, Suriye’de yaşananlara kayıtsız kalınamayacağını belirterek, "Suriye’de yaşananlardan, kendimizi bir Müslüman olarak sorumlu hissetmemek yanlıştır. Her birimiz bunun sorumluluğu ve vebalini paylaşmak gibi bir hassasiyet içinde bulunmalıyız." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını vurgulayan Hizan, "Bu kampanya da tıpkı kurban kampanyasında olduğu gibi ciddi bir seferberlik gerektiriyor. Eşimizi, dostumuzu ve yakınlarımızı bu seferberliğe davet etmeliyiz. Suriyeli mağdurları sığıntı, sığınmacı olarak görmek, bu tarz yakıştırmaları kabul etmek inancımızın ve değerlerimizin kabul edeceği bir şey değildir. Zorda olan kim varsa, her kim, ‘Kimse yok mu?’ diyorsa, ‘Varız.’ demek zorundayız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim