Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Kilis’te dünya evine giren Fethullah Üzümcüoğlu-Esra Polat çifti, düğünde toplanan paralar ile 4 bin Suriyeli mülteciye yemek verdi. Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım TIR’ında verilen yemekte, Kilis’in yerel sanatçısı Reşit Muhtar da hazır bulundu.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kilis'e sığınan büyük çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu mültecilere 3 yıldır Kimse Yok Mu Derneği tarafından sıcak yemek dağıtılıyor. Haftanın 6 günü 4 bin kişiye ulaşan gezici aşevinde, bugüne kadar 5 milyona yakın kişiye sıcak yemek dağıtıldı.

Kimse Yok Mu’nun TIR’ı bu kez bir düğün yemeğine de ev sahipliği yaptı. Kilisli Fethullah Üzümcüoğlu-Esra Polat çifti düğün sonrası toplanan paralar ile Suriyeli mültecilere yemek vermek istedi. Bunun için de Kimse Yok Mu’nun kapısını çalan çifte, gezici aşevi olan TIR tahsis edildi. Çift kendi elleri ile yaklaşık 4 bin Suriyeliye sıcak yemek dağıttı.

Düğün sahibi Ali Üzümcüoğlu, yaşadığı mutluluğu bir konuşmayla dile getirdi. Üzümcüoğlu, “Düğün yemeğini Kimse Yok Mu Derneği’nin Suriyeliler için açtığı ve haftanın 6 günü sıcak yemek dağıttığı TIR’da verdik. Bizim böyle mutlu bir günümüzde düğün yemeğimizi hayırlara vesile olması adına Suriyeli kardeşlerimize dağıtmak istedik. İnşallah bu başlangıç olur ve diğer düğün sahipleri de burada Suriyeli kardeşlerimize yemek verirler. Bizim içinde farklı bir düğün oldu.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim