YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz önderliğinde başlatılan "251 Dev Öğrenci" kapsamında Kırkağaç Kaymakamlığı'nın "Bir Dilek de Sen Tut" projesiyle ilçe merkezi ve köylerdeki 108 öksüz ve yetim öğrencinin dilekleri gerçek oldu.

Proje çerçevesinde Kırkağaç genelindeki okullarda, anne veya babasını kaybetmiş kimsesiz öğrencilere birer mektup yazılarak, "Anne veya babanız hayatta olsaydı onlardan ne isterdiniz?" diye soruldu. Öğrencilerin cevaben yazdığı dilekleri Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut, Yazı İşleri Müdürü Abdullah Bayraktar, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Sönmez ve Kaymakamlık Bilgi İşlem Şefi Nadir Akyıldız’dan oluşan komisyonda değerlendirdi. Öğrencilerin istedikleri alınarak, kendilerine teslim edilmek üzere bir tören düzenlendi. Törene Vali Daşöz, Kaymakam Sırmalı, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut, Garnizon Komutanı Albay Osman Yeşilöz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle diğer vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Sırmalı, “Okullarımızda bulunan öksüz ve yetim öğrencilerimizi belirleyerek, bir dileklerini yerine getirmek için bu projeyi başlattık. İlçe merkezinde belde ve köylerde 108 öğrenci belirledik. Amacımız, bu çocuklarımızı sevindirmek, üzüntülerini bir ölçüde azaltabilmek ve onlara sahip çıktığımızı gösterebilmektir. Dileklerini hayırseverlerimiz, esnaflarımız, işadamlarımız ve belediyelerimizin katkılarıyla yerine getirdik.” dedi.

Daşöz ise şunları söyledi: "Kırkağaç Kaymakamımız Ali Sırmalı, projesini önce bizimle, sonra da tüm Kırkağaç’la paylaştı ve bugün bizleri bu güzel tabloda biraraya getirdi. Bu projenin arkasında, biliyorum görünmeyen birçok kahraman vardır; hepsine teşekkürlerimi, takdirlerimi iletiyorum. Bizim 251 Bin Dev Öğrenci projemizle örtüşen bir proje, diğer kaymakamlarımıza da önereceğim, Manisa merkezde ve bütün ilçelerimizde uygulayabiliriz. Sonuçta sevgiyi çoğaltan, empatiyi ortaya koyan, birlik beraberliği ve kardeşliği geliştiren bir proje. Demek ki istenince, yürekten ortaya koyulunca başarılıyor." Bütün Kırkağaç’ın dileğini de soran Vali Daşöz, kütüphane cevabı alınca eski bir konağın öğrenci kütüphanesine dönüştürüleceğini ifade etti.

Toplam 100 bin lira değerinde bilgisayar, bisiklet, elektrikli bisiklet, akülü araba, akıllı telefon ve beyaz eşya başta olmak üzere çeşitli hediyelerin verildiği törende, Alpek Kıyak adlı öğrencinin istediği beyaz köpek de kendisine verildi. Çok sevinen Kıyak,“İsteğim gerçekleşti, çok sevinçliyim. Hayvanları ve köpekleri çok seviyorum. Köpeğimin ismini, 251 Bin Dev Öğrenci projesine destek için Dev Köpek koyacağım." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim