Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleriyle gündeme gelen sanatçı Levent Kırca, bu kez kendisini mahkemeye veren ve aralarında Sezen Aksu ile Ali Poyrazoğlu'nun da bulunduğu sanatçılara ‘Tüh Allah cezanızı versin’ dedi. Levent Kırca, İmralı ile yapılan görüşmelerle ilgili hükümete ‘açık çek veriyorum’ diyen Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. Kırca, “Bir muhalefet lideri ‘sana açık çek veriyorum’ diyorsa gerçekten o sandala binmiştir. Dilerim o sandal fırtınaya dayanamaz ve batar.” diye konuştu.

İşçi Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen üye katılım töreninde konuşan İşçi Partisi MYK Üyesi Levent Kırca, hükümet ve muhalefet partilerini eleştirdi. Geçtiğimiz ay, İstanbul Bostancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri tepkilere sebep olan Kırca, “Kim şey yapar Amerika’yı, sever, kim sever Amerika’yı? Hiç kimse, lanet olsun o Amerika’nın boynu altında kalsın kardeşim.” dedi. Kırca şunları kaydetti: “Bunlar bir kayığa bindi, imamın kayığına ben bineceğim, bunlar tabuta bindi haberleri yok. İktidar partisi de muhalefet partileri de ortada. Bugün bu partilerin başkanlarına bakınız herhangi birisi Doğu Perinçek’in tırnağı olabilir mi? Ondan iyisi var mı? Ben buradayım, ben buraya geldim, doğru yerdeyim. Ben buraya gelirken beni bu kadar çalıştıracaklarını şerefsizim tahmin etmiyordum. Aman verin kardeşim. Öyle toplantılar olmuştur ki tuvalete gidememişimdir, eczaneden bez alıp bezleyeceğim ulan vallahi böyle çalışıyorum. Gece toplantıdan çıkıyorum, yatıyorum sabah yataktan alıp toplantıya gidiyorum. Durun tuvalete gideyim, tuvalete gitmeye bile zaman yok dostlar. Söz konusu cumhuriyet.”

    O PARAYI BUNLARIN YÜZÜNE ATARIM

İşçi Partisi’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Levent Kırca, kendisini sözlerinden dolayı mahkemeye veren sanatçılara yüklendi. Levent Kırca, şunları söyledi: “Sanat aleminden niye 10 parmakla sayılacak kadar insan var da başkası yok? Neredeler bunlar? Neredeler? Televizyona çıkıp birer ikişer ‘hükümetin yaptıklarını çok beğeniyoruz, çok takdir ediyoruz’ diyorlar. Tüh Allah cezanızı versin. Ben bunları parmağıma doladım, deşifre ediyorum. Bunların arkası çorap söküğü gibi gelir arkadaşlar. Ben bunları gördükçe sanatçılığımdan utanıyorum. Ben Ali Poyrazoğlu’na böyle yaptığı için vatan haini dedim burada bir kez daha söylüyorum. Atatürk’ün düşmanı Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı benim de düşmanımdır arkadaş. Şimdi Sezen Aksu’su, Ali Poyrazoğlu, Halit Ergün’ü ve birkaç tanede yengeç yengeç yaklaşanlar var. Beni mahkemeye vermişler, ne büyük onur, ne büyük şeref. Adama ‘vatan haini’ diyorsun bunun üstüne gidiyor, mahkemeye veriyor ben o mahkemeyi kaybederim. Mahkeme hükümetin mahkemesi, yandaş bir mahkeme, yandaşlaştırılmış bir adalet var. Adalet yok bu ülkede yok. Bunların beni mahkemeye vermesi şereftir, ben o parayı bunların yüzüne atarım, kaybettiğim zaman. Ben hiçbir şey kaybetmem ama onlar yüzlerindeki kara lekeyi, cumhuriyet düşmanlığını asla silemezler ve onunla gömülürler”

KÜRTLERİ ÇOK SEVİYORUM, ALEVİLERE HAYRANIM

Gençliğin arkasına düşeceklerini belirten Levent Kırca, “Bugün ne yazık ki iktidarın durumu malumdur, muhalefet partilerinin durumu da malumdur. Kılıçdaroğlu’nu fazla şekilde, biraz da sert şekilde eleştirdim. Bu benim cesaretimi, bu benim doğru sözlülüğümü gösterir. Halk partisiyle, Halk partiliyle bir sorunumuz yok. Kendi arkadaşlarımızı da eleştiriyoruz ve bizi de eleştiriyorlar. Eleştirmeyen toplantılar gelişemezler. Ne oldu? Kaç yıldır geçti aradan. Kürtleri çok seviyorum, size itirafta bulunayım, ben hele Alevilere hayranım abi, hayranım Alevilere. Sen yeniden bugün bir açılımın peşine düşersen yeniden ülkeyi bölme planının peşindesin demektir. Bir muhalefet lideri ‘sana açık çek veriyorum’ diyorsa gerçekten o sandala binmiştir. Dilerim o sandal fırtınaya dayanamaz ve batar. Hepinize çok güveniyoruz. Yarınlar bizim olacak. Bedavaya iş yok, gayret göstermek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim