Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, ilde uygulanacak 'Koruyucu Aile Projesi'ni başlattı.

        ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında Polisevi’nde bir etkinlik düzenlendi. Koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmaların başlatıldığını belirten Kolat, Kırıkkale’de 27 koruyucu aile olduğunu söyledi. Koruyucu ailelerin, özverili, samimi ve gönülden bu işi yürüttüğünü ifade eden Kolat, "Biz de öncelikle sizlerle tanışmayı ve sizlere teşekkürlerimizi sunmayı uygun bulduk. İlimizde 5 yıl içerisinde 27 çocuğun sıcak aile ortamına kavuşturulduğunu gördüm. Koruyucu ailelerimizin bundan sonraki desteklerini daha da görmek istiyoruz, çünkü bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Ailelerin katkılarıyla amacımıza daha çabuk ulaşıp, sıcak yuvalara kavuşacak ve çocuklarımızın sayısının hızla artacağına inanıyorum. Koruyucu aile adaylarımız, kafalarında oluşacak bu soruların cevabını sizlerde bulacaklar. Sizlerin aday ailelerimize anlatmanızı ve rehberlik etmenizi bekliyoruz.” dedi. Bugün itibariyle koruyucu aile seferberliğini başlattığını açıklayan Kolat, “Bu seferberlik kapsamında koruyucu aileliği özendirici tanıtım toplantı ve faaliyetlerimiz olacak. Geride sıcak aile ortamını özleyen çocuklarımız olduğunu unutmayalım.” diye konuştu.

        Ailesi olmayan çocukların iyi bir nesil ve iyi bir geleceğe sahip olması açısından sıcak bir yuvaya her zaman ihtiyaçları olduğunu dile getiren Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise “Yaptığınız çok önemli bir insanlık, analık ve babalık görevidir. Bu sebeple sizleri takdir ediyorum. Fakat bu yeterli değil. Sizin gibi insanların sayısının çoğalması gerekir.” şeklinde konuştu.

        Programa Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev ve eşi Zehra Karacaev, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve eşi Ebru Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Editör: TE Bilisim