Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Tunceli’de görevli iken 2 ay önce kendi isteği ile Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki olaylara müdahale için görevli olarak bölgeye giden ve şehit olan Yusuf Alsancak (30), memleketine getirildi.

Bölgeye gittikten 5 gün sonra şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak'ın Yenimahalle 320 sokakta bekleyen yakınları, cenaze gelmesi üzerine baygınlık geçirdi. Burada İl Müftüsü Bekir Gerek, dua edip, şehit için helallik istedi. Şehit cenazesi yarın Nur Camii'nde Cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliği'nde defnedilecek.

Ailesi ve kendisinin başının dik olduğunu açıklayan şehidin ağabeyi Mustafa Alsancak, “Karşı taraf düşünsün, boyunlarını eğsinler. Ben dün sabah konuştum kardeşimle. 'Akşam gideceğiz' dedi. 'Dikkatli ol' dedim. O da 'En kötüsü şehit oluruz, o da güzel bir şey' dedi. 5 Şubat 2016 doğum günüydü. İzine Nisan ayında gelecekti. O da nasip olmadı.” diye konuştu.

5 Şubat’ta doğum günü olan Şehit Özel Harekatçı Alsancak'ın, kendi adına ait sosyal medya hesabında ‘Sur’da doğum günü yapmak da varmış’ ifadesini kullandığı anlaşıldı. En son dün akşam mesaj ile oğluyla görüşen anne Sancak’ın üzüntüden fenalık geçirdiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim