Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Kırşehir’de ‘paralel devlet yapılanması’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında aralarında iş adamlarının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) ekipleri tarafından, daha önce kayyım atanan 3 şirketin ortakları, çalışanları ve şirketleri ile aralarında bazı iş adamlarının da bulunduğu ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi. ‘Paralel devlet yapılanması’ iddiasıyla yapılan operasyon sonucu 18 kişi gözaltına alındı.

"Örgüte üye olma, haksız kazanç ve himmet adı altında para toplama, aktarma" iddialarıyla gözaltına alınan şüphelilerin, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin ardından Kırşehir adliyesine sevk edilmesi bekleniyor.

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 eğitim şirketine, 'paralel devlet yapılanması’na finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan'da kayyım atanmıştı.
Cihan

Editör: TE Bilisim